Τελευταία Νέα
Διεθνή

Institute of International Finance. Στα 17,9 δισ. δολ. οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου στις αναπτυσσόμενες χώρες τον Οκτώβριο

Institute of International Finance. Στα 17,9 δισ. δολ. οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου στις αναπτυσσόμενες χώρες τον Οκτώβριο
Οι εισροές στην αγορά χρέους ήταν περίπου 11,7 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του μήνα
Στις αναδυόμενες αγορές κατευθυνθήκαν σε επενδύσεις χαρτοφυλακίου 17,9 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο 2020, από 7,5 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, ενισχύοντας τις ήδη βελτιωμένες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία και αναδεικνύοντας την ισχύ του τομέα της τεχνολογίας, σύμφωνα με στοιχεία του Institute of International Finance που δημοσιεύθηκαν Δευτέρα 2/11.
Όμως, ενώ οι ανωτέρω παράγοντες επιτάχυναν τις διεθνείς ροές κεφαλαίου στις αρχές του μήνα, η αβεβαιότητα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ έβαλαν φρένο στις διεθνείς επενδύσεις.
Η αγορά κρατικών ομολόγων αντιπροσώπευε την πλειονότητα των εισροών, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασία και την Κίνα, καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύθηκαν τη σταθερή ροή των εκδόσεων χρέους.
Οι εισροές στην αγορά χρέους ήταν περίπου 11,7 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του μήνα. Οι μετοχές είναι πιο ευαίσθητες στον πολιτικό κίνδυνο (political risk) και την αβεβαιότητα που απορρέουν από τις εκλογές στις ΗΠΑ.
Οι εισροές στις μετοχές ανήλθαν σε 6,3 δισ. δολάρια, εκ των οποίων 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης