Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ υπονομεύει τη βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες

Ρωσία: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ υπονομεύει τη βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Trump εμφανίστηκε ως ένας έντονος επικριτής του Οργανισμού κατηγορώντας τον για στενούς δεσμούς με την Κίνα
Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) υπονομεύει την ικανότητά του να βοηθά τις αναπτυσσόμενες χώρες, δήλωσε τη Δευτέρα 2/11/2020 αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τη διευκόλυνση της διεθνούς συνεργασίας.
«Είναι γεγονός ότι υπονομεύεται η οικονομική δραστηριότητα αυτού του οργανισμού και ως εκ τούτου αυτός ο οργανισμός χάνει την ικανότητα να βοηθά τις αναπτυσσόμενες χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού επειδή δεν έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα ή έχουν ασταθή συστήματα υγειονομικής περίθαλψης» δήλωσε ο ίδιος στο φόρουμ «Soobschestvo».
Στις αρχές Ιουλίου 2020, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Trump ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Trump εμφανίστηκε ως ένας έντονος επικριτής του Οργανισμού κατηγορώντας τον για στενούς δεσμούς με την Κίνα, καθώς και για αποτυχία στην εφαρμογή απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
Η απόφαση μεταδόθηκε ευρέως τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό ως επιβλαβής για τη διεθνή συνεργασία, ειδικά σε μια φάση που ο πλανήτης βιώνει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης