Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Ρωσία και Αίγυπτος ένα βήμα πριν την συμφωνία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V

Κορωνοϊός: Ρωσία και Αίγυπτος ένα βήμα πριν την συμφωνία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V
O υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται πολύ για το εν λόγω εμβόλιο και επί του παρόντος βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία για την παράδοσή του μετά τη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων κλινικών δοκιμών
Όλο και πιο κοντά στο να τα... «βρουν» Ρωσία και Αίγυπτος σχετικά με την προμήθεια για το υποψήφιο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, Sputnik V.
O υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Rossiya 24 ότι η Αίγυπτος ενδιαφέρεται πολύ για το εν λόγω εμβόλιο και επί του παρόντος βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία για την παράδοσή του μετά τη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων κλινικών δοκιμών.
Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι το Κάιρο εκτιμά το έργο των επιστημόνων και την προθυμία τους να το προμηθεύσουν σε κράτη - συμμάχους.
Ο υπουργός σημείωσε ότι η Αίγυπτος είναι επίσης πρόθυμη να αναπτύξει το εμβόλιο εντός της επικράτειάς της.
Τον Αύγουστο (σσ.2020), η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με το όνομα Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέι
Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, ο κύριος επενδυτής του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας, είχε αναφέρει ότι η Αίγυπτος θα λάβει 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης