Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Σε κίνδυνο η δυνατότητα παροχής φθηνών δανείων προς τις φτωχές χώρες

Georgieva (ΔΝΤ): Σε κίνδυνο η  δυνατότητα παροχής φθηνών δανείων προς τις φτωχές χώρες
Την αύξηση της συμβολής των πλουσίων κρατών στο Ταμείο για τη Μείωση της Φτώχειας ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva
Τα κράτη - μέλη του ΔΝΤ θα πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερο στην παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους στις φτωχές χώρες, εφόσον το Ταμείο θα διευρύνει τις προσπάθειές του σε αυτό το πεδίο, δήλωσε την Παρασκευή (30/10) η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Kristalina Georgieva.
Ο Georgieva δήλωσε ότι το ΔΝΤ μπορεί να συνεχίσει να δανείζει τις χώρες αυτές προς το παρόν μέσω του αναπτυξιακού Ταμείου Μείωσης της Φτώχειας (Poverty Reduction and Growth Trust) βάσει των ειδικών μέσω του λογαριασμού ειδικών τραβητικών δικαιωμάτων (Special Drawing Rights) όπου συμβάλλουν μέχρι στιγμής οι πλούσιες χώρες, αλλά θα χρειαστούν πρόσθετες συνεισφορές.
«Για να διατηρήσουμε τους ευνοϊκούς όρους (σ.σ. δανειοδότησης)... και την αποπληρωμή των δανείων στη 10ετή διάρκεια ωρίμασης για τις χώρες χαμηλού εισοδήματος, πρέπει να λάβουμε από τα μέλη μας περαιτέρω πόρους και αυτό είναι η επόμενη πρόσκληση για τα μέλη μας », είπε η Georgieva η οποία κατέληξε ότι αναμένει θετική ανταπόκριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης