Διεθνή

Biden 77 ετών, Trump 74: Οι ΗΠΑ θα ψηφίσουν ανάμεσα στους δύο γηραιότερους υποψηφίους πρόεδρους (3/11)

Biden 77 ετών, Trump 74: Οι ΗΠΑ θα ψηφίσουν ανάμεσα στους δύο γηραιότερους υποψηφίους πρόεδρους (3/11)
Gurardian: Οι στατιστικές είναι αντίθετες σε μια κοινωνία που μπορεί συχνά να φαίνεται να έχει «εμμονή» με τη νεολαία - Η δίψα των ψηφοφόρων για αλλαγή δεν εμπόδισε την προώθηση των Biden, Trump
Donald Trump και Joe Biden κερδίζουν επάξια τον τίτλο των γηραιότερων υποψήφιων προέδρων στην αμερικανική ιστορία γράφει ο Guardian.
Στα 70 του χρόνια, τον Ιανουάριο του 2017, ο Donald Trump έγινε ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Έρχεται όμως το 2020 ο Biden των Δημοκρατικών για να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ σε περίπτωση που εκλεγεί στις 3 Νοεμβρίου.

«Ξύπνησα και ένιωσα καλά», είπε ο Trump στους υποστηρικτές σε μια εκστρατεία στην Αριζόνα καθώς περιέγραφε τη νοσηλεία λόγω κορωνοϊού. «Είπα,« Βγες από εδώ » Υπεράνθρωπος!"
Καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ απομιμούνταν τον Clark Kent να ανοίγει το πουκάμισό του για να αποκαλύψει το λογότυπο «S» του Man of Steel, το πλήθος φώναζε:
«Σούπερμαν! Υπεράνθρωπος! Υπεράνθρωπος!"
Εβδομήντα τεσσάρων ετών και κλινικά παχύσαρκος, ο Trump φαίνεται πρόθυμος να αποδείξει την ανδρεία του. Αγωνίζεται τις εκλογές ενάντια σε έναν άντρα που είναι ακόμη μεγαλύτερος - ο Joe Biden γίνεται 78 τον επόμενο μήνα. Εάν κερδίσει ο Biden, θα εκλείψει το ρεκόρ του Trump ως το παλαιότερο άτομο που θα ορκιστεί ως πρόεδρος.
Οι στατιστικές είναι αντίθετες σε μια κοινωνία που μπορεί συχνά να φαίνεται να έχει εμμονή με τη νεολαία.
Η δίψα των ψηφοφόρων για αλλαγή δεν εμπόδισε την εκλογή αυτών των εκλογών από δύο λευκούς άντρες.
Ωστόσο, πυροδότησε τη συζήτηση σχετικά με το εάν τα γηρατειά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων.
Έχοντας επίγνωση των ανησυχιών, η εκστρατεία του Biden δημοσίευσε μάλιτστα ιατρική έκθεση τον περασμένο Δεκέμβριο λέγοντας ότι είναι
«υγιής, δυναμικός, 77χρονος άνδρας, ο οποίος είναι ικανός να εκτελέσει επιτυχώς τα καθήκοντα της προεδρίας».
Ο Trump εν τω μεταξύ, «παραμένει υγιής» σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας φυσικής του εξέτασης, την οποία δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος τον Ιούνιο 2020.
Αλλά ο πρόεδρος προσπάθησε να τορπιλίσει το ζήτημα.
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές και οργώνει τη χώρα με συγκεντρώσεις παντού, κάνει αβάσιμους ισχυρισμούς ότι το «Κοιμισμένος Joe» πάσχει από γνωστική παρακμή, γεροντική ή ακόμα και άνοια.
«Έφυγε ψυχικά» είπε ο Trumpστο Fox News.
Έγραψε επίσης ένα meme που έλεγε «Biden για κάτοικο», απεικονίζοντας τον Δημοκρατικό σε μια αναπηρική καρέκλα που κάθεται μεταξύ ηλικιωμένων σε ένα γηροκομείο.
Ο Biden απάντησεκατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρόγραμμα 60 Minutes του CBS.
«Μιλάει για άνοια; Το μόνο που μπορώ να πω στον αμερικανικό λαό είναι να με παρακολουθεί, να δει τι έχω κάνει, να δει τι πρόκειται να κάνω.
Κοιτάξτε με.
Συγκρίνετε τη σωματική και ψυχική μας οξύτητα.
Είμαι ευτυχής που έχω αυτή τη σύγκριση. "
Οι επικριτές έχουν δηλώσει ότι η τακτική του Trump θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητική από τους ηλικιωμένους ψηφοφόρους και να τους χάσει.
Πάντως οι Trump και Biden είναι παλιοί πολιτικοί με αμερικανικούς όρους αλλά όχι σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Winston Churchill ήταν 76 ετών όταν επανεκλέχθηκε Βρετανός πρωθυπουργός το 1951 και η βασίλισσα είναι ο παλαιότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο στα 94.
Ακολουθεί ο Raúl Castro της Κούβας στα 89, ο Colville της Μπελίζε στα 87, ο πρόεδρος του Καμερούν , Paul Biya, στα 87 και ο πρόεδρος του Λιβάνου, Michel Aoun, στα 85, σύμφωνα με τη Wikipedia .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης