Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Λευκός Οίκος προωθεί την πώληση 50 F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΗΠΑ: O Λευκός Οίκος προωθεί την πώληση 50 F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Διασφαλίστηκε η συναίνεση του Ισραήλ με εγγυήσεις για τη διατήρηση της στρατιωτικής του υπεροχής
O Λευκός Οίκος ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι σκοπεύει να πουλήσει 50 μαχητικά αεροσκάφη F-35 που κατασκευάστηκαν από την Lockheed Martin στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκαταλαμβάνοντας την απόφαση του Κογκρέσου που θα μπορούσε να «μπλοκάρει» τη συμφωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη (29/10).
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποσκοπούν στην έγκαιρη ολοκλήρωση συμφωνίας για τα αεροσκάφη F-35 στις 2 Δεκεμβρίου ημέρα εθνικής εορτής για τα Δευτέρα, ανέφερε το Reuters.

Αντιδράσεις

Οι επιτροπές εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ και οι επιτροπές εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, των οποίων τα μέλη έχουν επικρίνει τον ρόλο των ΗΑΕ στους θανάτους αμάχων στην Υεμένη, έχουν το δικαίωμα να επανεξετάσουν και να μπλοκάρουν τις πωλήσεις όπλων στο πλαίσιο μιας άτυπης διαδικασίας αναθεώρησης των αποφάσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Το Ισραήλ αρχικά απέκλεισε την προοπτική πώλησης, αλλά πέρυσι μεταστράφηκε του από την αμερικανική εγγύηση ότι θα διατηρήσει τη στρατιωτική του υπεροχή.
«Αντιμετωπίζουμε μια κοινή απειλή», δήλωσε την Πέμπτη (29/10) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, με σαφή αναφορά στην απειλή από το Ιράν.
«Ήταν σημαντικό ότι οι (ισραηλινή) αμυντικές δυνάμεις έλαβαν σαφή αμερικανική δέσμευση για τη διατήρησή τους στην αιχμή των ποιοτικών εξοπλισμών», πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος νωρίτερα την Πέμπτη φιλοξένησε τον επικεφαλής του Πενταγώνου Mark Esper.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης