Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Λαϊκιστές και επικίνδυνοι όσοι αρνούνται τη ύπαρξη του κορωνοϊού

Merkel (Γερμανία): Λαϊκιστές και επικίνδυνοι όσοι αρνούνται τη ύπαρξη του κορωνοϊού
Ομιλία της καγκελαρίου Α. Merkel στην Bundestag με το βλέμμα στραμμένο στις αντιδράσεις για το νέο lockdown από τις 2/11
Oι λαϊκιστές που υποστηρίζουν ότι ο κορωναϊός είναι αβλαβής είναι επικίνδυνοι και ανεύθυνοι, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel την Πέμπτη (29/10), υπερασπιζόμενη το νέο lockdown που επεβλήθη στη Γερμανία το οποίο ξεκινά από τις 2 Νοεμβρίου.
Και αυτό διότι θέλει να προλάβει σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις καθώς σε όλοι τη χώρα έχουν γίνει διαδηλώσεις από ομάδες πολιτών (όπως αυτή στο Βερολίνο την προηγούμενη εβδομάδα) που αρνούνται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Βρισκόμαστε σε μια δραματική κατάσταση στην αρχή της χειμερινής περιόδου.
Μας επηρεάζει όλους, χωρίς εξαίρεση», δήλωσε η Merkel στην Bundestag, προσθέτοντας ότι οι νέοι περιορισμοί όσων αφορά τις κοινωνικές επαφές ήταν «απαραίτητοι και είχαν αναλογικό χαρακτήρα».
Με τις επόμενες εκλογές να απέχουν λιγότερο από ένα έτος, η Merkel επιθυμεί να πείσει τους Γερμανούς για την αναγκαιότητα των μέτρων, παρά το υψηλό κόστος για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Δήλωσε ότι οι λαϊκιστές που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Απέναντι στο AfD

«Το ψέμα και η παραπληροφόρηση, οι θεωρίες συνωμοσίας και το μίσος βλάπτουν όχι μόνο το δημοκρατικό διάλογο αλλά και το περιορισμό του Covid-19», υπογράμμισε στην ομιλία της στο κοινοβούλιο απευθυνόμενη κυρίως στα έδρανα της ακροδεξιάς Alternative for Germany (AfD).
Τα μέτρα επικρίθηκαν για τις συνέπειες τους στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης
Την ίδια ώρα, πολλοί νομοθέτες της AfD εκφράζουν την αντίθεσή τους απέναντι σε ό,τι θεωρούν ως ιστορικών διαστάσεων περιορισμό της ελευθερίας.
«Ο καθημερινός βομβαρδισμός με τους αριθμούς των κρουσμάτων στοχεύει να τρομάξει τους ανθρώπους», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος του AfD Alexander Gauland.
«Στο όνομα της υγείας των πολιτών, (σ.σ. η κυβέρνηση) επέβαλε τους μεγαλύτερους περιορισμούς στην ελευθερία στην ιστορία αυτής της Δημοκρατίας», είπε.
Η Γερμανία βρίσκεται τώρα ενώπιον ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Κατέγραψε 16.774 νέα κρούσματα την Πέμπτη (29/10), ανεβάζοντας το σύνολο σε 481.013 κρούσματα. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 89 σε 10.272.
«Ο χειμώνας θα είναι σκληρός - τέσσερις μεγάλοι, σκληροί μήνες - αλλά θα τελειώσει», δήλωσε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης