Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες συγκρούσεις στο Nagorno-Karabakh μια ημέρα μετά τη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον - 5.000 τα θύματα του πολέμου

Νέες συγκρούσεις στο Nagorno-Karabakh μια ημέρα μετά τη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον - 5.000 τα θύματα του πολέμου
Η κατάρρευση και των δύο εκεχειριών για τις οποίες μεσολάβησε η Ρωσία έχει εξασθενίσει τις ελπίδες για γρήγορο τερματισμό των συγκρούσεων στο Nagorno-Karabakh
Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στο Nagorno-Karabakh μια ημέρα μετά τις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον για τον τερματισμό των συγκρούσεων στον Καύκασο.
Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο Interfax, το υπουργείο Άμυνας του Nagorno-Karabakh δήλωσε ότι 36 Αρμένιοι μαχητές σκοτώθηκαν στην τελευταία σύγκρουση στην περιοχή που ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου, με το συνολικό αριθμό των νεκρών Αρμενίων να ανέρχεται σε 963.
Η κατάρρευση και των δύο εκεχειριών για τις οποίες μεσολάβησε η Ρωσία έχει εξασθενίσει τις ελπίδες για γρήγορο τερματισμό των συγκρούσεων στο Nagorno-Karabakh.
Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε μάχες εντός και γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που κατοικείται και ελέγχεται από τους Αρμένιους.
Τοπικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν οτι πυροβολήσουν κτήρια στο Στεπανακέρτ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, κάτι που έχει αρνηθεί το Μπακού.
Χθες (23/10) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo είχε χωριστές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας σε μια νέα προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών που σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Putin εχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.000 ανθρώπους και από τις δύο πλευρές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης