Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit - Τα γυρνάει τώρα η Βρετανία: Έχουμε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Brexit - Τα γυρνάει τώρα η Βρετανία: Έχουμε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ
Ναι μεν αλλά από την Βρετανία σχετικά με την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit
Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν σημειώσει πραγματική πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες του Brexit και μια συμφωνία είναι δυνατή αλλά εάν το μπλοκ δεν καταλήξει σε μια συμφωνία, τότε η Βρετανία θα αποχωρήσει χωρίς κάποια διευθέτηση, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εμπορίου, Liz Truss
«Είμαστε σε εντατικές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ – έχουμε σημειώσει πραγματική πρόοδο», δήλωσε η ίδια.
«Θέλουμε να πετύχουμε μια καλή συμφωνία με την ΕΕ, μια συμφωνία σαν αυτή που έχουμε με τον Καναδά, το οποίο θεωρούμε ότι είναι απολύτως λογικό».
«Σημειώνουμε καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε η Truss.
«Αλλά εάν η ΕΕ δεν είναι έτοιμη να συνάψει μια συμφωνία που θα επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να διατηρήσει την κυριαρχία του, τότε θα πάμε σε όρους του τύπου της Αυστραλίας, και νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως λογικό».

Brexit: Πρώτη εμπορική συμφωνία Βρετανίας-Ιαπωνίας

Νωρίτερα, Βρετανία και Ιαπωνία υπέγραψαν σήμερα 23.10, 2020 επίσημα την εμπορική τους συμφωνία, η οποία είναι η πρώτη μεγάλη μετά το Brexit συμφωνία της Βρετανίας για το εμπόριο, ενώ η χώρα συνεχίζει τις προσπάθειες να καταλήξει σε ένα σύμφωνο με τους στενότερους εμπορικούς της εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2020 λήγει η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit
Η Βρετανία αποχώρησε επίσημα από την ΕΕ τον Ιανουάριο 2020 και έχει επικεντρωθεί στη διαπραγμάτευση νέων εμπορικών συμφώνων με χώρες σε όλο τον κόσμο. Η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
«Πόσο ταιριαστό είναι να βρίσκεται κανείς στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου για να υποδεχθεί το χάραμα μιας νέας εποχής ελεύθερου εμπορίου». Αυτό δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Εμπορίου Truss σε δημοσιογράφους μετά την τελετή υπογραφής στο Τόκιο.
«Είναι η πρώτη νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που συνάπτεται από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε και πάλι ένα ανεξάρτητο εμπορικό κράτος».
«Οι σκεπτικιστές είχαν άδικο»
«Κάποιοι έλεγαν ότι ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα κατάφερνε να συνάψει μεμονωμένες εμπορικές συμφωνίες ή ότι αυτό θα έπαιρνε χρόνια. Αλλά, σήμερα, αποδείξαμε στους σκεπτικιστές ότι είχαν άδικο», δήλωσε η υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης