Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διορία έως το βράδυ της Τρίτης 20/10 από την Pelosi για το νέο πακέτο - Στοχευμένα μέτρα προωθεί η Γερουσία

ΗΠΑ: Διορία έως το βράδυ της Τρίτης 20/10 από την Pelosi για το νέο πακέτο - Στοχευμένα μέτρα προωθεί η Γερουσία
H Pelosi έθεσε προθεσμία για συμφωνία με τον Λευκό Οίκο μέχρι το τέλος της ημέρας, για το συνολικό πακέτο διάσωσης
Στοχευμένο πακέτο στήριξης ετοιμάζονται να ψηφίσουν οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας στις ΗΠΑ, την ώρα που η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi και ο υπουργός Οικονομικών Steve Mnuchin εξακολουθούν να διαπραγματεύονται το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Pelosi και ο Mnuchin, οι οποίοι διαπραγματεύονται κατά διαστήματα από τον Αύγουστο σχετικά με το νέο σχέδιο βοήθειας, σκοπεύουν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις την Τρίτη, με τον εκπρόσωπο της Pelosi να δηλώνει ότι περιορίζονται οι διαφορές.
H Pelosi έθεσε προθεσμία για συμφωνία με τον Λευκό Οίκο μέχρι το τέλος της ημέρας, για το συνολικό πακέτο διάσωσης.
Η κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump πρότεινε ένα πακέτο 1,8 τρισ. δολ. με την Pelosi να πιέζει για ένα πακέτο ενίσχυσης και τόνωσης 2,2 τρισ. δολ.
Πάντως οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της Pelosi αλλά και του Λευκού για το ενδεχόμενο συνολικής συμφωνίας πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής John Thune, εξέφρασε την αμφιβολία του ότι ένα συνολικό πακέτο θα μπορούσε να περάσει από τη Γερουσία.
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας, θα προτείνουν έναν νέο γύρο χρηματοδότησης με διμερή υποστήριξη για την παροχή δανείων σε μικρές επιχειρήσεις.
Το μέτρο δεν αναμένεται να προχωρήσει, διότι οι Γερουσιαστές Δημοκρατικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι θεωρούν ανεπαρκείς τέτοιες στοχευμένες προσπάθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης