Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να αποκηρύξει τον πρόεδρο Maduro στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2020

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να αποκηρύξει τον πρόεδρο Maduro στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2020
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ετοιμάζεται να αποκηρύξει τον πρόεδρο Maduro στις εκλογές
Στον λαό σκοπεύει να απευθυνθεί η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας προκειμένου να αποκηρύξει την κυβέρνηση του προέδρου Nicolas Maduro. Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης αναμένεται να διεξαχθεί κοντά στις 6 Δεκεμβρίου 2020 -ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών που οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση.
Μέλη της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει να καθυστερήσει η διεξαγωγή των εκλογών ώστε να μπορέσουν να παραστούν σε αυτές διεθνείς παρατηρητές.
Τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας δεσμεύτηκαν να μποϊκοτάρουν τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας εθνοσυνέλευσης υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή τους θα ισοδυναμούσε με "συνεργασία με τη δικτατορία".
Η διαδικασία αυτή, η οποία, κατά την αντιπολίτευση, θα αντικατοπτρίζει τη λαϊκή βούληση, πιθανότατα θα τη βοηθήσει στην ευρεία απόρριψη του Nicolas Maduro μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης.
Από μόνη της βέβαια δεν προσφέρει σαφή πορεία προς την αλλαγή κυβέρνησης ή την επίλυση της οικονομικής κατάστασης.
Η ιδέα για την αποχή από τις εκλογές ακούστηκε πρώτη φορά τον Αύγουστο από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Jouan Guaido, τον οποίον δεκάδες χώρες αναγνωρίζουν ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης