Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Εντός Νοεμβρίου 2020 η αίτηση έγκρισης για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Pfizer: Εντός Νοεμβρίου 2020 η αίτηση έγκρισης για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
H αμερικανική εταιρεία Pfizer είναι μια από τις φαρμακευτικές που έχουν προχωρήσει σε φάση 3 των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Αίτηση στις αμερικανικές αρχές για την έγκριση με τη διαδικασία του επείγοντως του εμβολίου κατά του κορωνοϊούπου αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech θα καταθέσει την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2020 η Pfizer, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι θετικά τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που βρίσκονται στην 3η φάση.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Μπούρλα, σε ανοικτή επιστολή του επισημαίνει ότι η εταιρεία επιθυμεί μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης του εμβολίου, το οποίο δοκιμάζεται σε περίπου 38.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Παρότι η ανακοίνωση του επικεφαλής της Pfizer δείχνει ότι οι δοκιμές της εταιρείας είναι σε προχωρημένο στάδιο, διασαφηνίζει ταυτόχρονα ότι το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο παρά μόνον μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Ειδικοί που παρακολουθούν στενά τις διαδικασίες ανάπτυξης των εμβολίων για την COVID-19 δεν εκπλήσσονται από την ανακοίνωση της Pfizer καθώς πιστεύουν ότι η εταιρεία δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο FDA μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2020, δηλαδή τη συλλογή δεδομένων για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου στους εθελοντές.
Η απόφαση της Pfizer έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις διαθέσεις του Trump, έχει ήδη βρει επικριτές στην επιστημονική κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης