Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Περίπλοκη η εφαρμογή του Ταμείου ανάκαμψης - Λυπηρά και αχρείαστα μονομερή τα μέτρα της Τουρκίας

Merkel: Περίπλοκη η εφαρμογή του Ταμείου ανάκαμψης - Λυπηρά και αχρείαστα μονομερή τα μέτρα της Τουρκίας
Merkel: Η Τουρκία αυξάνει τις εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο
Η εφαρμογή του Ταμείου ανάκαμψης που συμφωνήθηκε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι είναι πολύπλοκη.
Πρέπει να σημειώσουμε ταχεία πρόοδο, ανέφερε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.
Η πανδημία COVID-19 γίνεται αισθητή ξανά σε όλα τα κράτη μέλη, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Merkel την Παρασκευή 16.10.2020.
"Κανείς στη σύνοδο δεν διαφώνησε ότι η ανίχνευση επαφών είναι η βασική μέθοδος για την καταπολέμηση της πανδημίας", πρόσθεσε η Merkel.
"Η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία θα βελτιωθεί εάν διατηρήσουμε τον έλεγχο των λοιμώξεων".
Η Merkel ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την άτυπη σύνοδο κορυφής για την Κίνα που είχε προγραμματίσει για τον Νοέμβριο (2020).

Merkel: Η Τουρκία αυξάνει τις εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο

Στη Σύνοδο Κορυφής συμφωνήσαμε ότι οι ενέργειες της Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνουν περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή, τόνισε η Merkel μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Η βελτίωση των δεσμών με την Τουρκία είναι επωφελής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και για την Αγκυρα, τόνισε η Καγκελάριος.
«Λυπηρά» και «αχρείαστα» χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος τα «πρόσφατα μονομερή μέτρα» της Τουρκίας, τα οποία, όπως είπε, προκαλούν και «αυξάνουν και πάλι την ένταση, αντί να την μειώνουν».
Παρέπεμψε στα Συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι η ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.
«Παραπέμψαμε για άλλη μία φορά στα Συμπεράσματα πριν από 14 μέρες. Αλλά ήμασταν σύμφωνοι ότι τα πρόσφατα μονομερή μέτρα της Τουρκίας, τα οποία βεβαίως και προκαλούν, αυξάνουν και πάλι την ένταση αντί να την μειώνουν- και το βρίσκω αυτό πολύ λυπηρό, αλλά και αχρείαστο», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας».
«Μας είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών -και της ΕΕ, και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω, αλλά και της Τουρκίας», κατέληξε η κ. Merkel.

Για το Brexit

Αναφορικά με το Brexit, υπογράμμισε ότι ούτε η ΕΕ ούτε η Βρετανία θέλουν μια συμφωνία "με κάθε κόστος".
Οσον αφορά στην ΕΕ και σε εμένα προσωπικά, τάσσομαι υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και εναλλακτικές, τόνισε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης