Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζα της Αγγλίας: Υποχρεωτικές γνωστοποιήσεις εταιρειών σχετικά με τους κλιματικούς κινδύνους

Τράπεζα της Αγγλίας: Υποχρεωτικές γνωστοποιήσεις εταιρειών σχετικά με τους κλιματικούς κινδύνους
Η αποκάλυψη των σχεδίων των εταιρειών μπορεί να βελτιώσει την πιστοληπτική τους ικανότητα δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής των αγορών της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Hauser
Απαιτείται ένα κοινό, υποχρεωτικό σύνολο κανόνων σχετικά με τις γνωστοποιήσεις εταιρειών για να βοηθήσει τις αγορές να καθορίσουν τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, δήλωσε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, ανώτερος αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας.
«Η αποκάλυψη των σχεδίων σας μπορεί να βελτιώσει την πιστοληπτική σας ικανότητα, να διευρύνει τη βάση των επενδυτών σας, να μειώσει το κόστος χρηματοδότησής και να ικανοποιήσει τα ολοένα και περισσότερο αιτήματα επενδυτών για πληροφορίες», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής των αγορών της Τράπεζας, Andrew Hauser, στην Ένωση Επενδύσεων σε διαδικτυακή εκδήλωση, σύμφωνα με το Reuters.
Το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν πρέπει να μας ξεφεύγει από το μυαλό ως ένα οικονομικό θέμα ύψιστης σημασίας.
Στο εξής έχει πλέον καθιερωθεί ότι η κλιματική υπερθέρμανση έχει μια σημαντική οικονομική συνέπεια σε πολλούς κλάδους ανάπτυξης πέρα από τους πιο εμφανείς, όπως η ενέργεια ή οι μεταφορές. 
Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή συγκαταλέγονται στους κινδύνους που υποτιμούν βαθιά οι επιχειρήσεις, με συνέπεια να θεωρούν, λανθασμένα, ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής συνιστούν μακροπρόθεσμο –δήθεν– κίνδυνο, που δεν χρειάζεται να τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη στις αποφάσεις τους.
Πρόκειται για ένα λάθος που θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Γι' αυτό, πρέπει να πάψει να γίνεται σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης