Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Ο γιος του Biden ζήτησε 10 εκατ. δολ. από Κινέζο δισεκατομμυριούχο για… διευκολύνσεις

HΠΑ: Ο γιος του Biden ζήτησε 10 εκατ. δολ. από Κινέζο δισεκατομμυριούχο για… διευκολύνσεις
Aποκαλύψεων συνέχεια για τον γιο του Joe Biden, Hunter...
Ούτε λίγο ούτε πολύ 10 εκατομμύρια δολάρια ζήτησε ο Hunter Biden, γιος του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, από Κινέζο δισεκατομμυριούχο, προκειμένου να τον διευκολύνει να κάνει εισαγωγές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι Washington Post.
Ειδικότερα, ο Hunter Biden έλαβε αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν Κινέζο δισεκατομμυριούχο που κατηγορήθηκε για διαφθορά και με τον οποίο επιδίωξε να ιδρύσει εταιρεία.
«Τα χρήματα προορίζονταν μόνο για "γνωριμίες"» γράφει σε σχετικό email που είδε το φως της δημοσιότητας ο κ. Biden.
Ένα άλλο email στον Hunter Biden από έναν σύμβουλο λέει ότι το 10% της συμμετοχής σε ανώνυμη εταιρεία θα πάει στον «μεγάλο άντρα;».
Επισημαίνεται ότι ο Hunter Biden γνώρισε τον δισεκατομμυριούχο, Ye Jianming, πρόεδρο του ομίλου CEFC China Energy Co., κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του πατέρα του.

Σκάνδαλο με Ουκρανό αξιωματούχο

Biden, Hunter, εμπλέκεται σε σκάνδαλο με Ουκρανό αξιωματούχο στον τομέα της Ενέργειας.
Πρόσθετα στοιχεία για τον Hunter Biden έχουν προκύψει από την έρευνα του γενικού εισαγγελέα Rudi Giuliani, βάσει της οποίας στα λάπτοπ που έχουν κατασχεθεί και ελέγχονται υπάρχουν και γυμνές φωτογραφίες του γιου του Joe Biden, αλλά και στοιχεία για χρήση ναρκωτικών.
Οι επαφές του Hunter Biden με τον Ουκρανό αξιωματούχο φέρονται να έγιναν το 2015.
Μετά τις καταγγελίες που έγιναν, ξεκίνησε έρευνα.
Η εισαγγελία προχώρησε στην κατάσχεση φορητών υπολογιστών και άλλων στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί η σχέση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του γιου Μπάιντεν και του Ουκρανού αξιωματούχου.
Ο Hunter Biden ελέγχεται διότι φέρεται να συζητούσε με τον Ουκρανό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πατέρα του.
Ο γενικός εισαγγελέας υποστήριξε ότι εντόπισε τουλάχιστον 40.000 μέιλ στα λάπτοπ που φέρονται να του ανήκουν.
Σε ορισμένα από αυτά τα μέιλ, υπάρχουν γυμνές φωτογραφίες και αναφορές σε ναρκωτικά.
Εξηγήσεις από το Facebook για τον χειρισμό της υπόθεσης των μέιλ του Hunter Biden, γιου του υποψήφιου Δημοκρατικού προέδρου Joe Biden, ζητεί ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Josh Hawley.
Τρεις εβδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές, ο γιος του υποψήφιου προέδρου κατηγορείται για συναλλαγές με Ουκρανό αξιωματούχο στον τομέα της ενέργειας και ενδεχόμενη διαφθορά, καθώς και ότι συνομιλούσε με τον Ουκρανό αξιωματούχο, προγραμματίζοντας συνάντηση με τον πατέρα του Joe Biden, πριν από οκτώ μήνες.
Ο γερουσιαστής Josh Hawley ζήτησε από το Facebook να εξηγήσει την απόφασή του να επιβραδύνει την εξάπλωση των αναφορών της Post σχετικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το φορητό υπολογιστή του Hunter Biden, λέγοντας ότι ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης θα πρέπει «να περιμένει την επίσημη έρευνα», πριν πάρει θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης