Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Αναμφίβολα θα υπάρξει συμφωνία στις ΗΠΑ για το πακέτο τόνωσης

tags :
Georgieva (ΔΝΤ): Αναμφίβολα θα υπάρξει συμφωνία στις ΗΠΑ για το πακέτο τόνωσης
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva κάλεσε τις ΗΠΑ να διατηρήσουν χαλαρή δημοσιονομική πολιτική
Η Kristalina Georgieva, διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε στο CNBC σήμερα 15/10 ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε ένα νέο πακέτο οικονομικών κινήτρων που θα βοηθήσει στη μείωση των αβεβαιοτήτων για την παγκόσμια οικονομία.
Η επικεφαλής του Το αφεντικό του ΔΝΤ είπε ότι ο αντίκτυπος ενός πακέτου τόνωσης των ΗΠΑ θα είναι πολύ θετικός, όποτε και εάν λάβει χώρα καθώς θα «δώσει ώθηση στη βεβαιότητα και η βεβαιότητα είναι κάτι που χρειαζόμαστε σε αυτήν την κρίση».
Η Georgieva είπε ότι η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μαζί με τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, ήταν οι «δύο μοχλοί» που διαχειρίζονται την οικονομία των ΗΠΑ και ότι ήταν «καλύτερο εάν χρησιμοποιούνται μαζί σε συνδυασμό». «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στον πρώτο γύρο δράσης που έγινε πολύ αποτελεσματικά και φυσικά, θα ήταν πολύ επιθυμητό να τεθεί σε εφαρμογή οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις»
Τον Μάρτιο, η Fed μείωσε τα επιτόκια σχεδόν στο μηδέν και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ. Α
Αυτό ήρθε παράλληλα με μια φορολογική 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ονομάστηκε Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security, ή CARES, Act, που είχε ως στόχο να στηρίξει πολλές αμερικανικές οικογένειες και την οικονομία.
Ωστόσο, ένα δεύτερο δημοσιονομικό πακέτο φαίνεται απίθανο πριν από τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου.
Η Georgieva πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει «τρόπος να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση», οπότε θα χρειάζεται χώρος για περισσότερη δημοσιονομική στήριξη.
«Δόξα τω Θεώ, οι ΗΠΑ έχουν αυτόν τον δημοσιονομικό χώρο», είπε.
Αυτή η υποστήριξη δεν θα ήταν απλώς απαραίτητη τους επόμενους δύο μήνες, αλλά «στο δρόμο» - «ας δούμε πόσο γρήγορα θα εφαρμοστεί, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα αναπτυχθεί επειδή είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης