Διεθνή

Ryanair: Μειώνει τη χειμερινή χωρητικότητα στις πτήσεις κατά ένα τρίτο λόγω Covid-19

Ryanair: Μειώνει τη χειμερινή χωρητικότητα στις πτήσεις κατά ένα τρίτο λόγω Covid-19
Οι περιορισμοί τύπου lockdown και η αβεβαιότητα λόγω κορωνοϊού έχει επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως
Σε μειώσεις στην προγραμματισμένη χειμερινή χωρητικότητά της, προχωρά Ryanair.
Σύμφωνα με το CNBC, η αεροπορική  εταιρέια πρόκειται να μειώσει κατά ένα τρίτο τη χωρητικότητά της τον χειμώνα, δηλαδή στο 40% των επιπέδων του προηγουμένου έτους (2019) εξαιτίας της αύξησης των περιορισμών για τον κορωνοϊό σε όλη την Ευρώπη.
Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Ευρώπης, φέτος το χειμώνα (2020) αναμένει να πετάξει το 40% της χωρητικότητας που πετούσε πέρυσι (2019), σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη 60%, ανέφερε σε δήλωση της στις 15 Οκτωβρίου 2020.
Αναμένεται να ταξιδέψουν μόνο 38 εκατομμύρια επιβάτες έως τις 31 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με τις προβλέψεις.
Αυτή η εκτίμηση θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω εάν εισαχθούν περισσότερα lockdowns και περιορίζονται τα ταξίδια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Michael O'Leary.
Το επίκεντρο της αεροπορικής εταιρείας είναι να «κρατήσει τα αεροσκάφη μας, τους πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας μας απασχολούμενο, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις απώλειες θέσεων εργασίας», είπε.
Η αεροπορική εταιρεία θα διατηρήσει έως και το 65% του δικτύου χειμερινών δρομολογίων της, αλλά με μειωμένες συχνότητες.
Ένα νέο κύμα ταξιδιωτικών περιορισμών τις τελευταίες εβδομάδες προκάλεσε ελαφρά αποδυνάμωση των κρατήσεων τον Οκτώβριο (2020), αλλά ουσιαστικά περιλαμβάνει και τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο.
Οι βάσεις θα κλείσουν στο Κορκ και στο Σάνον στην Ιρλανδία και στην Τουλούζη στη Γαλλία με σημαντικές περικοπές στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Βιέννη, ανέφερε η δήλωση της εταιρείας.
Η Ryanair σκοπεύει να εφαρμόσει πρακτικές όπως άδειες χωρίς αποδοχές και κατανομή θέσεων εργασίας αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξουν μερικές απολύσεις στις βάσεις του πληρώματος όπου έχουν απορριφθεί περικοπές αμοιβών, ανέφερε η δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης