Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Ίσως και την τελευταία στιγμή η συμφωνία για το Brexit

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Ίσως και την τελευταία στιγμή η συμφωνία για το Brexit
Mετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 15-16 Οκτωβρίου η απόφαση της Βρετανίας για την παραμονή στις συνομιλίες με την ΕΕ
H Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία ενδεχομένως και να καταλήξουν σε συμφωνία για τη μελλοντική τους σχέση, ακόμη και την τελευταία στιγμή συμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Olaf Scholz.
Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson είχε ορίσει προθεσμία στις 15 Οκτωβρίου για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά σύμφωνα με πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις που επικαλείται το Bloomberg πλέον αναμένεται να αποφασίσει για το εάν θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες με την ΕΕ μετά τη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή (15-16 Οκτωβρίου). 
Η όποια ενδεχόμενη συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί και από τις δύο πλευρές έως τις 31 Δεκεμβρίου και με δεδομένη τη διαδικασία αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.
«Είναι πάντα σωστό να συζητάμε τα θέματα που είναι δύσκολα μέχρι την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο Scholz την Τετάρτη (14/10) σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television. «Η εμπειρία μου δείχνει ότι μερικές φορές η λύση βρίσκεται την τελευταία στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης