Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Erdogan φιμώνει τους επιστήμονες για να κρύψει την εξάπλωση της πανδημίας στη Τουρκία

O Erdogan φιμώνει τους επιστήμονες για να κρύψει την εξάπλωση της πανδημίας στη Τουρκία
Ο Τούρκος πρόεδρος καλεί τη Βουλή να περιορίσει τη δράση των ιατρικών ενώσεων «επειδή δρουν αντισυνταγματικά»
Για τη φίμωση των ιατρικών και επιστημονικών ενώσεων και ιδρυμάτων που ασκούν κριτική στην τουρκική κυβέρνηση για την ανταπόκρισή της στην κρίση της πανδημίας διέταζε την τουρκική Βουλή ο πρόεδρος T. Erdogan.
Η επίθεση του Erdogan εναντίον της Ένωσης Τούρκων Ιατρών (TTB) ήρθε μετά από μήνες προειδοποιήσεων από την ένωση ότι τα επίσημα στοιχεία υποεκτιμούν την πραγματική κλίμακα της πανδημίας, ιδίως επικρίνεται η απόφαση των υγειονομικών υπηρεσιών της Άγκυρας να αναφέρονται μόνο συμπτωματικά κρούσματα Covid-19.
Η TTB ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια και συντονισμό εκ μέρους της κυβέρνησης καθώς και πιο ενεργητικά μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας και την προστασία των υγειονομικού προσωπικού.
Σε ομιλία του σε μέλη του κόμματος του AK, ο Erdogan δήλωσε ότι η TTB και άλλες ενώσεις του κλάδου των υγειονομικών «ενεργούν σαφώς με τρόπο που είναι αντίθετος με το σύνταγμα» και το θέμα «έχει φτάσει σε ένα αφόρητο επίπεδο».
Πρότεινε μια νομοθετική αλλαγή παρόμοια με αυτή του Ιούλιο με την οποία απαγόρευσε πολλούς δικηγορικούς συλλόγους σε μία πόλη και χαρακτηρίστηκα πλήγμα κατά της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος.
Για τη λήψη των αυταρχικού χαρακτήρα μέτρων εν γένει η κυβέρνηση επικαλείται ζητήματα εθνικής ασφάλειας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης