Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης - Η Γερουσία θα ψηφίσει στοχευμένα μέτρα 500 δισ. δολ.

ΗΠΑ: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης - Η Γερουσία θα ψηφίσει στοχευμένα μέτρα 500 δισ. δολ.
Ο Mitch McConnell, δήλωσε πως η Γερουσία θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα ένα στοχευμένο πακέτο βοήθειας, ύψους 500 δισ. δολ.
Σε αδιέξοδο παραμένουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο, ευρύ πακέτο οικονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConnell, δήλωσε χθες, Τρίτη, πως το σώμα θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα ένα στοχευμένο πακέτο βοήθειας, ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το νομοσχέδιο αυτό έχει προβλέψεις του ιδίου τύπου με αυτές που έχουν απορρίψει οι Δημοκρατικοί.
Με τις διαπραγματεύσεις για ένα πιο ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών (3η Νοεμβρίου) να πλησιάζει, τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πιέσεις για την ανάληψη δράσης, ώστε να βοηθήσουν τους Αμερικανούς για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 214.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, με καταστροφικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία.
Το Κογκρέσο ενέκρινε οικονομική βοήθεια 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών εξάπλωσης του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης και της βοήθειας για τους ανέργους, την άνοιξη.
Οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι περισσότερη βοήθεια είναι απαραίτητη τώρα, αλλά εμφανίζονται να απέχουν ακόμη πολύ μεταξύ τους.
To Reuters εκτιμά ότι με τους ηγέτες των Δημοκρατικών που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν τη Γερουσία να ανταλλάσσουν φραστικά πυρά, μία δικομματική συμφωνία κατά των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού δε φαίνεται πιθανή μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης