Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beaune (Γαλλία): Μέχρι αρχές Νοεμβρίου να επιτευχθεί η συμφωνία για το Brexit

Beaune (Γαλλία): Μέχρι αρχές Νοεμβρίου να επιτευχθεί  η συμφωνία για το Brexit
"Είναι ανάγκη να υπάρξει μια συμφωνία τις ερχόμενες εβδομάδες", ανέφερε ο Beaune
Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις σχέσεις τους μετά το Brexit, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Clement Beaune.
Ο Clement Beaune ανέφερε στον ραδιοσταθμό FranceInfo ότι η ΕΕ δεν θα δεχθεί μια κακή συμφωνία μόνο και μόνο για να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός.
«Είναι ανάγκη να υπάρξει μια συμφωνία τις ερχόμενες εβδομάδες.
Αυτό σημαίνει γύρω στις αρχές του Νοεμβρίου», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να χάσουμε την ηρεμία μας τις τελευταίες ημέρες των διαπραγματεύσεων, επειδή τότε είναι που μερικές φορές γίνονται κακές παραχωρήσεις».
Στο μεταξύ, ο βρετανός πρωθυπουργός, B . Johnson, δήλωσε το  Σάββατο 10/10 στον γάλλο πρόεδρο Ε. Macron ότι θα διερευνήσει κάθε οδό προς μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπληρώνοντας ότι πρόοδος για τη γεφύρωση σημαντικών διαφορών πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι ο B. Johnson έχει θέσει ως προθεσμία για μια συμφωνία τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 15 Οκτωβρίου, με την ΕΕ να επιδιώκει λίγες ακόμη παραχωρήσεις πριν εισέλθει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης