Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Με μηνύσεις κατά της κυβέρνησης απειλεί το ακροδεξιό Vox λόγω του lockdown στη Μαδρίτη

Ισπανία: Με μηνύσεις κατά της κυβέρνησης απειλεί το ακροδεξιό Vox λόγω του lockdown στη Μαδρίτη
Ο Santiago Abascal θα κινηθεί δικαστικά κατά της απόφασης που έχει οδηγήσει την αστυνομία να επιβάλλει περιορισμούς
Έφεση κατά της απόφασης δικαστηρίου που επιτρέπει την επιβολή μερικού lockdown σε περιοχές και γειτονιές της Μαδρίτης, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το ακροδεξιό κόμμα Vox .
Ο ηγέτης του Santiago Abascal, δήλωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά της απόφασης που έχει οδηγήσει την αστυνομία να επιβάλλει περιορισμούς στην πόλη σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα του κορωνοΐού.
Το Vox κάλεσε τους κατοίκους της Μαδρίτης να κατέβουν στο δρόμο και να διαδηλώσουν κατά των περιορισμών, που εφαρμόστηκαν την Παρασκευή (9/10) από την κυβέρνηση.
«Έχω δώσει οδηγίες για να προσφύγω στο Συνταγματικό Δικαστήριο (κατά) της παράνομης κατάστασης έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Twitter αργά την Παρασκευή ο Abascal ο οποίος κλιμακώνει τη διαφωνία του με την κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Pedro Sanchez και της περιφερειακής κυβέρνησης της Μαδρίτης, στην οποία ο Vox κατέχει 12 από τις 132 έδρες.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση της εισόδου και εξόδου από τις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα παρά μόνο για λόγους εργασίας, σχολείου ή ιατρικού χαρακτήρα. Περίπου 7.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε δρόμους, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια για να περιφρουρήσουν τα  3,8 εκατομμύρια πολιτών που ζουν στην περίμετρο της καραντίνας.
Οι περιφερειακές αρχές, οι οποίες υποστηρίζουν τα τοπικά Lockdown ενώ η κυβέρνηση υποστήριξε την απόφασή της λέγοντας ότι τα αυξανόμενα κρούσματα της πανδημίας σε όλη τη Μαδρίτη επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης