Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump κατά Erdogan: Υπονομεύει τη μάχη κατά του ISIS στην Συρία

Trump κατά Erdogan: Υπονομεύει τη μάχη κατά του ISIS στην Συρία
Σύμφωνα με τον Trump, η κατάσταση αυτή εξακολουθεί  να αποτελεί μια ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών
Τα πυρά του κατά του προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan στρέφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, καθώς τον κατηγορεί ότι υπονομεύει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, ο Trump αιτιολογεί την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας, μετά την 14η Οκτωβρίου.
Όπως τονίζει, οι τουρκικές ενέργειες στη Συρία και γύρω από τη Συρία, υπονομεύουν τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Trump, η κατάσταση αυτή εξακολουθεί  να αποτελεί μια ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Συνεπώς έχω αποφασίσει ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί με την εκτελεστική εντολή 13894 με σεβασμό στην κατάσταση στη Συρία», καταλήγει στην επιστολή του ο  πρόεδρος Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης