Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel (EE): Έφτασε η στιγμή της αλήθειας για το Brexit

Michel (EE): Έφτασε η στιγμή της αλήθειας για το Brexit
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, προέτρεψε τη Βρετανία να ανοίξει όλα τα χαρτιά της στο τραπέζι
Οι συνομιλίες για μια συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μελλοντική τους σχέση έρχονται αντιμέτωπες με τη στιγμή της αλήθειας εντός των προσεχών ημερών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.
Ο Michel, μιλώντας από το Δουβλίνο μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Michol Martin, προέτρεψε τη Βρετανία να ανοίξει όλα τα χαρτιά της στο τραπέζι, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται σαφήνεια για τη θέση της Βρετανίας.
"Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας. Υπάρχει μόνο μία εβδομάδα πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου" στις 15-16 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Michel στους δημοσιογράφους.
"Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση.
Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη σαφήνεια και θα δούμε αν είναι δυνατόν να σημειωθεί πραγματική και συγκεκριμένη πρόοδος", είπε.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είπε από την πλευρά του ότι η διάθεση γύρω από τις συνομιλίες άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγώντας στην εντατική ενασχόληση μεταξύ των δύο πλευρών.
"Αλλά η διάθεση είναι ένα πράγμα, χρειάζεται την ουσία για να ακολουθήσει", είπε ο Martin.
Η Βρετανία αποχώρησε επίσημα από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, τρία και πλέον χρόνια αφότου ψήφισε 52% - 48% υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016. Οι δύο πλευρές προσπαθούν τώρα να βρουν τρόπους για το πώς θα εμπορεύονται τα πάντα, από αυτοκίνητα έως το τυρί camembert και το ουίσκι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης