Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέο αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο στην Γερμανία μετά το σκάνδαλο της Wirecard

Reuters: Νέο αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο στην Γερμανία μετά το σκάνδαλο της Wirecard
Το γερμανικό σχέδιο δίνει στη εποπτική αρχή Bafin αυξημένα δικαιώματα ελέγχου
Σε σύναψη συμφωνίας για ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που προορίζεται να βελτιώσει την εποπτεία και να μειώσει τις συγκρούσεις συμφερόντων μετά το σκάνδαλο της Wirecard, οδηγήθηκαν τα κόμματα στην κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας.
Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το Reuters, το λεγόμενο κυβερνητικό σχέδιο δράσης «Wirecard», δίνει στη εποπτική αρχή Bafin αυξημένα δικαιώματα ελέγχου και απαιτεί από τις εταιρείες να αλλάζουν τις λογιστικές τους εταιρείες μετά από 10 χρόνια.
Ο υπουργός Οικονομικών Scholz και η υπουργός Δικαιοσύνης Christine Lambrecht αναμένεται να παρουσιάσουν το πακέτο μεταρρυθμίσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις 7 Οκτωβρίου 2020.
Το σκάδαλο
Το σκάνδαλο της Wirecard δεν αποκάλυψε απλώς μια τρύπα πολλών δις δολαρίων στους λογαριασμούς μιας από τις πιο πλέον προβεβλημένες εταιρείες fintech της Γερμανίας.
Αποκάλυψε επίσης ένα τεράστιο κενό του ρυθμιστικού πλαισίου της χώρας.
Ειδικότερα, στελέχη της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής Bafin, αγόραζαν και πουλούσαν μετοχές της Wirecard και μάλιστα σε μεγάλους όγκους την ώρα που η εταιρεία πληρωμών κατέρρεε.
Ορισμένοι short sellers και μια ομάδα δημοσιογράφων των Financial Times είχαν διαπιστώσει και αναδείξει επί χρόνια ύποπτα "σημάδια" σχετικά με την εταιρεία και, συγκεκριμένα, για την αξιοπιστία των ισολογισμών της.
Η κατάρρευση της εταιρείας που θεωρήθηκε ως ένα εμβληματικό success story της γερμανικής τεχνολογίας και είχε αποτιμηθεί στα 28 δισ. δολάρια, προκάλεσε τεράστια αμηχανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης