Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Trump κατά ΜΜΕ: Αρνούνται να μιλήσουν για τα επιτεύγματα της προεδρίας μου, ούτε ότι νικήσαμε και στον κορωνοϊό

Πυρά Trump κατά ΜΜΕ: Αρνούνται να μιλήσουν για τα επιτεύγματα της προεδρίας μου, ούτε ότι νικήσαμε και στον κορωνοϊό
Τα Fake News Media αρνούνται να συζητήσουν πόσο καλά πηγαίνουν η οικονομία και το χρηματιστήριο και οι δουλειές υπό την διοίκησηTrump, έγραψε ο ίδιος σε νεότερη ανάρτησή του
Ασταμάτητος ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump καταφέρεται για μία ακόμη φορά κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τα μέσα ψευδών ειδήσεων.
Σε νεότερη ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Τα Fake News Media αρνούνται να συζητήσουν πόσο καλά πηγαίνουν η οικονομία και το χρηματιστήριο και οι δουλειές, υπό την διοίκησηTrump.
Σύντομα θα είμαστε σε επίπεδα ρεκόρ.
Το μόνο που θέλουν να συζητούν είναι για τον COVID 19, όπου και εκεί, δεν θα το πουν, αλλά νικήσαμε τους Dems!!!

Image
H ανάρτηση αυτή έρχετα λίγες ώρες αφότου, είχε προκαλέσει η σύγκριση του Donald Trump στο Twitter ανάμεσα στην γρίπη και τον κορωνοϊό, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η γρίπη είναι ισχυρότερη από τον ιό του Covid-19 και πώς πεθαίνουν κάθε χρόνο 100.000 άνθρωποι από αυτή. ο ίδιο μήνυμα «κόπηκε» και στο Facebook.
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε την αντίδραση του Twitter, το οποίο «μπάναρε» το μήνυμα του Donald Trump, λόγω «παραπλανητικής πληροφόρησης».
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο.
Στην προηγούμενη περίπτωση, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αντέδρασε με απειλές για κλείσιμο ή περιορισμό των social media και για σαρωτικούς φορολογικούς ελέγχους.

tra
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος γύρος στην αντιπαράθεση Trump - ΜΜΕ/μέσων κοινωνικής δικτύωσης έρχεται πριν καλά καλά κλείσει ένα 24ωρο αφότου πήρε εξιτήριο ύστερα από μόλις 72 ώρες παραμονής στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed.
Κατά την παραμονή του εκεί, φαίνεται πως έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο πολιτικής αξιοποίησης της ασθένειάς του για να προβάλλει μια δημόσια εικόνα υπεροχής του έναντι του φονικού ιού, για τον οποίο κατηγορείται ότι δεν αντιμετώπισε επαρκώς.
Ενδεικτικό αυτής της εκμετάλλευσης είναι το γεγονός πως διακίνησε μια φωτογραφία, την οποία τράβηξε η κόρη του Ivanka, στην οποία εμφανίζεται να εργάζεται από το νοσοκομείο, με τη λεζάντα, «ασταμάτητο».
Τι και αν ένα απλό ζουμ καθιστά σαφές ότι ο Trump κοιτάει απλά μια λευκή σελίδα χαρτιού, ποζάροντας για τον φακό.
H στρατηγική υπεροχής συνεχίστηκε όταν βγήκε από το ελικόπτερο και στην είσοδο του Λευκού Οίκου και ενώπιον εκατοντάδων φωτορεπόρτερ έβγαλε την προστατευτική μάσκα, ενώ όπως αποκαλύφθηκε στην πορεία το βίντεο που προβλήθηκε από το στρατιωτικό νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλευόταν, έχει μονταριστεί.
Στο επίμαχο απόσπασμα καθίσταται εμφανής η τεχνική αλλοίωση του, με σκοπό να αποκρύψει τον βήχα του προέδρου, σύμπτωμα του Covid-19.
Σε συνέχεια των εκατέρωθεν βολών μέσω αναρτήσεων ο Αμερικανός πρόεδρος, από το ότι βγήκε νικητής από την μάχη του με τον «κινεζικό ιό» κατέληξε στο ότι «μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, που σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι κατά πολύ λιγότερο θανατηφόρος» και στη συμβουλή του μέσω Twitter: «Μην αφήσετε τον ιό να κυριεύει τη ζωή σας», προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πολιτικού του αντιπάλου, ο οποίος τονισε καυστικά μιλώντας στο NBC πως, «Θα νόμιζα ότι ο πρόεδρος μετά από αυτήν την εμπειρία - και χαίρομαι που βγήκε καλά- θα μετέφερε το σωστό μάθημα στον αμερικανικό λαό» .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης