Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akinci: Nτροπή το σόου Erdogan - Tatar για την Αμμόχωστο, παρέμβαση πολιτικής σκοπιμότητας

Akinci: Nτροπή το σόου Erdogan - Tatar για την Αμμόχωστο, παρέμβαση πολιτικής σκοπιμότητας
Είναι ντροπή εξαιρετικά σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται για προεκλογικές σκοπιμότητες, αναφέρει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, με αφορμή τις ανακοινώσεις για τα Βαρώσια
Ντροπή χαρακτηρίζει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Mustafa Akinci το «σόου» που έστησαν Erdogan και Tatar για το άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων (Αμμοχώστου), καταγγέλοντας πολιτική σκοπιμότητα αφού ως πράξη αποτελεί άλλη διάσταση της παρέμβασης πουη έγινε στις εκλογές.
Σε γραπτή του δήλωση ο κατοχικός ηγέτης, αναφέρει ότι οι τελετές για το νερό και το άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων έγιναν μόνο για να δώσουν πλεονέκτημα σε έναν από τους υποψηφίους (εννοεί τον Tatar) και αποτελούν μια άλλη διάσταση της παρέμβασης που έγινε στις «εκλογές».
Όπως σημείωσε, κάθε Τουρκοκύπριος γνωρίζει τον σκοπό τέτοιων ενεργειών, τέσσερις ημέρες πριν από τις «εκλογές».
Αναφορικά με το θέμα των Βαρωσίων, ο Akinci ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί και να χρησιμοποιηθεί όχι ως εμπόδιο στη λύση, αλλά να αξιοποιηθεί σαν γεγονός που θα συμβάλει σε αυτήν.
Τονίζει δε πως ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ προετοιμάζεται για μια άτυπη διάσκεψη μετά τις «εκλογές», η ενέργεια στα Βαρώσια είναι λανθασμένη και πιθανότατα θα φέρει τους τουρκοκύπριους σε δύσκολη θέση στη διεθνή σκηνή.
Χαρακτήρισε εξαιρετικά λάθος το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα, το οποίο εμπίπτει στην ευθύνη της «προεδρίας», χρησιμοποιήθηκε για προεκλογικές σκοπιμότητες.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης