Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seehofer (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Δεν υφίσταται δομικό πρόβλημα ακροδεξιάς στους κόλπους της αστυνομίας

Seehofer (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Δεν υφίσταται δομικό πρόβλημα ακροδεξιάς στους κόλπους της αστυνομίας
Δεν υφίσταται δομικό πρόβλημα ακροδεξιάς στους κόλπους της αστυνομίας, διαβεβαιώνει ο Γερμανός ΥΠΕΣ
Ο δεξιός εξτρεμισμός δεν αποτελεί συστημικό πρόβλημα της γερμανικής Αστυνομίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση πολεμά το φαινόμενο «όσο καμία άλλη» μέχρι τώρα.
Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, ο κ. Seehofer αναφέρθηκε σε 377 υποθέσεις οι οποίες αφορούν ενδεχόμενες ακροδεξιές συμπεριφορές και έχουν εντοπιστεί στην Αστυνομία από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Μάρτιο του 2020.
«Έχουμε να κάνουμε με έναν μικρό αριθμό υποθέσεων.
Το 99% των στελεχών της Αστυνομίας σέβονται το Σύνταγμα και δεν έχουν καμία σχέση με εξτρεμισμό.
Δεν έχουμε δομικό πρόβλημα ακροδεξιάς στους κόλπους της ομοσπονδιακής και της κρατιδιακής Αστυνομίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, παραδέχθηκε ωστόσο ότι «κάθε αποδεδειγμένη περίπτωση αποτελεί όνειδος» και δυσφημίζει τις υπηρεσίες ασφαλείας στο σύνολό τους.
«Όταν ένας υπάλληλος με εκπαίδευση σε όπλα γίνεται εξτρεμιστής, «υπάρχει κίνδυνος για το κράτος και την κοινωνία (…)
Κάθε αποδεδειγμένη περίπτωση κλονίζει την εμπιστοσύνη στο κράτος και στα κρατικά όργανα», αναφέρεται στην Έκθεση.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ζητήθηκε από 300.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να συμπληρώσουν ανώνυμο ερωτηματολόγιο, με την ελπίδα ότι έτσι θα έσπαγε η «κουλτούρα σιωπής» που λέγεται ότι επικρατεί στο Σώμα για τέτοιες συμπεριφορές.
Η Έκθεση που παρουσίασε ο κ. Seehofer κάνει λόγο για 319 περιστατικά ύποπτα για δεξιό εξτρεμισμό στο επίπεδο της Αστυνομίας των ομόσπονδων κρατιδίων και για 58 περιστατικά σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Πριν από λίγες εβδομάδες ανακαλύφθηκε δίκτυο ακροδεξιών αστυνομικών σε περιφερειακό επίπεδο, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθεί τμήμα της ομάδας κομάντο «KSK».
Ο κ. Seehofer είχε διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει δυναμικά το πρόβλημα και δεν επιδιώκει να το συγκαλύψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης