Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ην. Βασίλειο προς ΕΕ: ​​Πρέπει να γνωρίζουμε έως τις 15 Οκτωβρίου εάν είναι εφικτή η εμπορική συμφωνία

Ην. Βασίλειο προς ΕΕ: ​​Πρέπει να γνωρίζουμε έως τις 15 Οκτωβρίου εάν είναι εφικτή η εμπορική συμφωνία
Αβέβαιο το μέλλον για την σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ην. Βασιλείου με αφορμή το διαζύγιο Brexit
Η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει έως τις 15 Οκτωβρίου εάν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί προετοιμαστούν, δήλωσε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Boris Johnson.
«Πρέπει να είμαστε σε θέση να παρέχουμε βεβαιότητα στις επιχειρήσεις ως προς τους όρους της μελλοντικής εμπορικής μας σχέσης με την ΕΕ»
και συμλήρωσε:
«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δώσουμε σαφήνεια για το εάν θα υπάρξει τελικά συμφωνία έως τις 15 Οκτωβρίου 2020», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην ίδια δήλωση.
Το σίριαλ Brexit φαίνεται πως καλά κρατεί...
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, σε συνέντευξή του χθες στο BBC (5/10/2020), δήλωσε πως δεν επιθυμεί να τελειώσει η μεταβατική περίοδος για το Brexit χωρίς να υπάρχει μια νέα εμπορική συμφωνία, αλλά θεωρεί πως η Βρετανία μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτή!
Δήλωση ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, μετά το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το σχέδιο νόμου ουσιαστικά παραβιάζει τη Συμφωνία περί Αποχώρησης με την Ε.Ε., καθώς δίνει τη δυνατότητα στο Λονδίνο να την παρακάμψει σε εμπορικά ζητήματα αναφορικά με τη Βόρεια Ιρλανδία.
Πάντως σημειώνεται πως από ένα άτακτο Brexit δεν θα επηρεαστεί μόνο η βρετανική οικονομία, αλλά και η ευρωπαϊκή με την αβεβαιότητα κορωνοϊού να χαρακτηρίζει κάθε βήμα προς οικονομική ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης