Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown παρά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού

Ρωσία: Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown παρά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού
Το ζήτημα επιβολής απαγορεύσεων δεν θα συζητηθεί στο Κρεμλίνο, αλλά στην κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου D. Peskov
Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας, δήλωσε στις 5 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν γνωρίζει για το εάν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Mikhail Mishustin, συζήτησε το ενδεχόμενο να επιβάλει νέο καθεστώς απαγόρευσης, παρά την εντεινόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού.
"Όσον αφορά το lockdown, δεν έχω ακούσει να συζητείται κάτι τέτοιο" δήλωσε ο Peskov και προσέθεσε ότι σε κάθε περίπτωση το ζήτημα επιβολής απαγορεύσεων "δεν θα συζητηθεί στο Κρεμλίνο, αλλά στην κυβέρνηση".
"Δεν έχω ακούσει να γίνονται κάποιες συζητήσεις για το θέμα αυτό. Γνωρίζετε ότι οι αυξανόμενοι αριθμοί των κρουσμάτων φυσικά αποτελούν αρκετά σοβαρή αφορμή για να κινητοποιηθούμε και να γίνουμε πολύ πιο προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας.
Αυτό φορά τον καθένα μας", κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τα σχέδια των αρχών της Μόσχας για τις επόμενες εβδομάδες του Οκτωβρίου (2020).
Άλμα κρουσμάτων
Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται στη Ρωσία, η οποία βλέπει την πανδημία να επιστρέφει στα επίπεδα του περασμένου Μαΐου 2020.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 10.888 μολύνσεις, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος από τις 12 Μαΐου 2020.
Από τα κρούσματα αυτά, τα 3.537 εντοπίστηκαν στη Μόσχα ενώ παράλληλα έγινε γνωστό πως σε εθνικό επίπεδο κατέληξαν 117 άνθρωποι τις τελευταίες 24 ώρες (5/10/2020).


www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης