Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump - κορωνοϊός: Κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την ασθένεια και την πορεία του προέδρου των ΗΠΑ

Trump - κορωνοϊός:  Κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την ασθένεια και την πορεία του προέδρου των ΗΠΑ
Αβέβαιο το μέλλον για την φήμη και την θέση του νυν προέδρου των ΗΠΑ μετά την διάγνωση ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό - Ποια ερωτήματα μένουν αναπάντητα;
Έχουν περάσει ήδη τρεις ημέρες (2/10/2020) από τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο Donald Trump και η σύζυγος του Melania βγήκαν θετικοί σε τεστ κορωνοϊού.
Έκτοτε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εισήχθη στο νοσοκομείο και ένας αυξανόμενος αριθμός ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων έχει επίσης εντοπιστεί θετικοί στην νέα ασθένεια.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.
Η επίλυση αυτών των ερωτημάτων θα μπορούσε να αποτελεί το κλειδί για την κατανόηση της ζημιάς που θα επιφέρει ο ιός στον πρόεδρο - στην υγεία του, τη φήμη του και την πολιτική του θέση.
Πότε βρέθηκε τελευταία φορά αρνητικός σε τεστ;
Το χρονοδιάγραμμα για τον Λευκό Οίκο είναι καθοριστικής σημασίας.
Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων Τύπου το Σάββατο και την Κυριακή (3-4/10/2020), ζητήθηκε από την ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου - και αρνήθηκε να αποκαλύψει - για πότε ο πρόεδρος βρέθηκε τελευταία φορά αρνητικός στον ιό.
Η επίσημη γραμμή από τον Λευκό Οίκο είναι ότι ο πρόεδρος άρχισε να αισθάνεται άρρωστος την Πέμπτη το απόγευμα (1/10/2020), βρέθηκε θετικός σε τεστ και στη συνέχεια ανακοίνωσε την ασθένεια του σε tweet.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal , το πρώτο θετικό test του προέδρου έγινε με ένα γρήγορο τεστ όταν ο πρόεδρος βρισκόταν σε ζωντανή τηλεφωνική συνέντευξη στο Fox News.
"Δεν πρόκειται να σας δώσω μια λεπτομερή ανακοίνωση κάθε φορά που εξετάζεται ο πρόεδρος", δήλωσε η υπουργός Τύπου του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany στους δημοσιογράφους.
Εξετάζεται τακτικά, και το πρώτο θετικό τεστ βγήκε μετά την επιστροφή του από το Bedminster."
Γνωρίζοντας το ακριβές χρονοδιάγραμμα, συμπεριλαμβανομένου του πότε εξετάστηκε και ποια ήταν τα αποτελέσματά του, θα βοηθούσε να δοθεί σαφήνεια στο ερώτημα εάν υπήρξε ποτέ προσπάθεια από τον Λευκό Οίκο ή τον ίδιο τον πρόεδρο να αποκρύψει την κατάστασή της υγείας του.
Γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα για την υγεία του;
Ο Λευκός Οίκος και η ιατρική ομάδα ήταν εξίσου ασαφείς σχετικά με την ακριβή φύση της κατάστασης του κ. Trump.
Την Παρασκευή (2/10/2020), δήλωσαν ότι τα συμπτώματα του προέδρου ήταν «ήπια».
Έκτοτε, μάθαμε ότι έπασχε «υψηλό» πυρετό και είχε αρκετή δυσκολία στην αναπνοή που απαιτούσε συμπληρωματικό οξυγόνο.
Ωστόσο το Σάββατο (3/10/2020), ο Δρ Conley είπε σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος είναι «πολύ καλά» και η ιατρική ομάδα ήταν «πολύ χαρούμενη» με την πρόοδο που σημείωσε.
Αμέσως μετά, ο αρχηγός του προσωπικού Mark Meadows δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα ζωτικά σημεία του προέδρου ήταν «πολύ ανησυχητικά» και «δεν ήταν ξεκάθαρο πότε θα έχε πλήρη ανάκαμψη»
Υπήρξαν άλλα ασυνήθιστα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η ιατρική ομάδα είναι λιγότερο διαφανής σχετικά με την υγεία του προέδρου.
Πρέπει ο Mike Pence να απομονωθεί;
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος, ο οποίος είναι o επόμενος για τη θέση της προεδρίας εάν κάτι χειρότερο συμβεί στον Trump - μέχρι στιγμής αρνήθηκε να μπει σε καραντίνα παρά την πιθανότητα ότι έχει εκτεθεί και o ίδιος στον ιό.
Ο κ. Pence και η σύζυγός του βγήκαν αρνητικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό την Κυριακή (4/10/2020) - το τρίτο αρνητικό τους τεστ για αυτή την εβδομάδα.
Η περίοδος επώασης του ιού μπορεί όμως να διαρκέσει έως και 14 ημέρες και έτσι η εξέταση εξακολουθεί να μην εγγυάται ότι ο αντιπρόεδρος δεν έχει μολυνθεί.
Πάντως, για μήνες ο Trump είχε προκαλέσει τη μοίρα του, κάνοντας πολλές δημόσιες εμφανίσεις χωρίς να τηρεί μέτρα, υποτιμώντας την ανάγκη να φορέσει μάσκα.
Ο ιός τελικά τον πρόδωσε.
Το σχέδιο του Pence να συνεχίσει την εκστρατεία αυτή την εβδομάδα υποδηλώνει ότι το πάθημα... δεν έχει γίνει μάθημα!
Ο ανώτερος σύμβουλος της εκστρατείας Trump, δήλωσε την Κυριακή (4/10/2010) ότι ο Pence «θα έχει ένα πολύ πλήρες δυνατό πρόγραμμα όπως και η πρώτη οικογένεια».
Στη συνέντευξη του NBC News "Meet The Press" επέμεινε ότι δεν είχε "καμία ανησυχία" για αυτό.
Αυτή η στάση προβληματίζει έντονα και τους επιστήμονες υγείας αλλά και τους πολιτικούς αναλυτές για την επίδραση στο εκλογικό κοινό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης