Τελευταία Νέα
Διεθνή

Monte dei Paschi di Siena: Ενεκρίθη το σχέδιο για την εκκαθάριση των επισφαλών δανείων

Monte dei Paschi di Siena: Ενεκρίθη το σχέδιο για την εκκαθάριση των επισφαλών δανείων
Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της ιταλικής τράπεζας
Οι μέτοχοι στο Monte dei Paschi di Siena ενέκριναν την Κυριακή ένα πολυαναμενόμενο σχέδιο εκκαθάρισης επισφαλών δανείων με στόχο την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.
Η ιταλική κυβέρνηση που επεξεργάστηκε επί δύο χρόνια το συγκεκριμένο σχέδιο, έλαβε την τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Σεπτέμβριο και πρέπει να ολοκληρωθεί έως την 1η Δεκεμβρίου.
Η Ρώμη διέσωσε το Monte dei Paschi το 2017, αποκτώντας μερίδιο 68% για 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Για να πληροί τις προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί  με τις αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να μειώσει αυτό το ποσοστό.
Το σύστημα «Hydra» που εγκρίθηκε την Κυριακή σε έκτακτη συνεδρίαση των μετόχων προβλέπεται ότι, θα μειώσει τα εν λόγω δάνεια στο 4,3% των συνολικών δανείων,  όπως αναφέρει το Reuters.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Hydra», h Monte dei Paschi θα μεταφέρει 8,1 δισεκατομμύρια ευρώ επισφαλών στον κρατικό διαχειριστή AMCO, μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κεφάλαια.
Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει ένα δάνειο - γέφυρα ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες UBS και JPMorgan, επιτρέπει στη Monte dei Paschi να εκκαθαρίσει τα επισφαλή δάνεια χωρίς να υποστεί ζημίες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης