Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: 2 νεκροί και 37 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στις Άλπεις - Κατέρρευσαν γέφυρες και σπίτια

Γαλλία: 2 νεκροί και 37 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στις Άλπεις - Κατέρρευσαν γέφυρες και σπίτια
20 άνθρωποι αγνοούνται στις Γαλλικές Άλπεις και 17 στην Ιταλική πλευρά των Άλπεων
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 αγνοούνται στις Άλπεις μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει περιοχές στη Γαλλική και την ιταλική πλευρά, προκαλώντας χείμαρρους που κατέστρεψαν στο πέρασμά τους κτίρια, γέφυρες και δρόμους.
Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα, η Νοτιοανατολική Γαλλία πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, αυτή τη φορά λόγω της κακοκαιρίας "Alex" όπως ονοματίστηκε από την Γαλλική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
Τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που καταγράφηκαν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 και από τις τιμές του γίνεται εύκολα αντιληπτή η επιρροή της έντονης ορογραφίας των Άλπεων: σε ορεινές περιοχές καταγράφηκαν έως και 500 mm ημερησίως που αντιστοιχούν σε φυσιολογικά ύψη βροχής 4-5 μηνών, ενώ στα παραθαλάσσια οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ πιο ασθενείς (Νίκαια, Κάννες < 45 mm).
Ακόμη και αν οι ραγδαίες βροχοπτώσεις εντοπίστηκαν στις ορεινές περιοχές των Άλπεων, πολλοί χείμαρροι σε χαμηλά υψόμετρα υπερχείλισαν προκαλώντας καταστροφές σε εκατοντάδες κτίρια, γέφυρες και δρόμους.
Συνολικά 20 άνθρωποι αγνοούνται στις Γαλλικές Άλπεις, 17 άνθρωποι στις Ιταλικές Άλπεις, και 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης