Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Αρμενία: Ανησυχούν για την παρουσία μαχητών από τη Μέση Ανατολή στο Nagorno Karabakh

Ρωσία - Αρμενία: Ανησυχούν για την παρουσία μαχητών από τη Μέση Ανατολή στο Nagorno Karabakh
Τουλάχιστον 28 Σύροι μαχητές σκοτώθηκαν στο Nagorno Karabakh, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η παρουσία ξένων μαχητών από την Μέση Ανατολή, υπήρξε ένα από τα θέματα της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή του Nagorno Karabakh και εξέφρασαν την ανησυχία τους σε σχέση με τη συμμετοχή στις εχθροπραξίες μαχητών που ανήκουν σε μη νόμιμες οργανώσεις από την Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε έμφαση και πάλι στην αναγκαιότητα να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες και να ξεκινήσουν οι προσπάθειες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο για την διευθέτηση της κρίσης, στο πνεύμα την κοινή δήλωσης της 1η Οκτωβρίου των προέδρων των χωρών που συμπροεδρεύουν στην ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ (Ρωσία, Γαλλία, ΗΠΑ)» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις επαφές σε διάφορα επίπεδα.

28 Σύροι μαχητές, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, έχουν σκοτωθεί στις μάχες στο Nagorno Karabakh

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 28 Σύροι μαχητές, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, έχουν σκοτωθεί στις μάχες που ξέσπασαν από την περασμένη Κυριακή μεταξύ των Αρμένιων αυτονομιστών και των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στο Nagorno Karabakh.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, τον Rami Abdel Rahman, οι μαχητές αυτοί είναι μέλη αντάρτικων ομάδων, πιστών στην Άγκυρα, που είχαν αναπτυχθεί στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στη Συρία.
Οι 28 ήταν μεταξύ των 850 ανδρών που στάλθηκαν από την Τουρκία για να βοηθήσουν τους Αζέρους.
Το Γαλλικό Πρακτορείο κατάφερε να επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών από αυτούς τους άνδρες, μέσω των οικογενειών τους που ενημερώθηκαν για τον θάνατό τους.
Χρήστες του διαδικτύου από τη βόρεια Συρία ανάρτησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες τεσσάρων μαχητών που έπεσαν στις μάχες.
Από την έναρξη των συγκρούσεων η Αρμενία κατηγορεί την Τουρκία ότι έχει στείλει Σύρους μισθοφόρους σε αυτή την διεκδικούμενη περιοχή, κάτι που η Άγκυρα αρνείται.
Ο σύμβουλος του Αζέρου προέδρου, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση».
«Το Αζερμπαϊτζάν δεν χρειάζεται ξένους μαχητές γιατί έχουμε επαγγελματικές ένοπλες δυνάμεις και επιπλέον έχουμε και αρκετούς εφέδρους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης