Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Σχεδόν 20.000 υπάλληλοι στις ΗΠΑ θετικοί στον κορωνοϊό

Amazon: Σχεδόν 20.000 υπάλληλοι στις ΗΠΑ θετικοί στον κορωνοϊό
Ο αμερικανικός κολοσσός αντιμετώπισε έντονη κριτική για το γεγονός ότι διατηρεί τις αποθήκες ανοιχτές ενόψει πανδημίας
Η Amazon αποκάλυψε ότι σχεδόν 20.000 εργαζόμενοι στις ΗΠΑ είχαν βρεθεί θετικοί στον Covid-19 μετά από μήνες αλλεπάληλων αιτημάτων για δημοσιοποίηση των στοιχείων από ακτιβιστές.
Η αμερικανική εταιρεία πώλησης αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους νικητές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς παγκοσμίως οι καταναλωτές στρέφονται προς τις διαδικτυακές αγορές κατά τη διάρκεια των περιορισμών λόγω Covid19. 
Ωστόσο, η Amazon αντιμετώπισε έντονη κριτική από ορισμένους ακτιβιστές που ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία έθεσε τους υπαλλήλους σε κίνδυνο διατηρώντας τις αποθήκες της ανοιχτές σύμφωνα με τον Guardian.
Σε ένα blogpost , η Amazon δήλωσε ότι η ανάλυσή της έδειξε ότι το ποσοστό μόλυνσης μεταξύ των 1,4 εκατομμυρίων εργαζομένων στην Amazon και τη θυγατρική της Whole Foods ήταν 42% χαμηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό με βάση τον ευρύτερο πληθυσμό των ΗΠΑ.
Η ανάλυση των κρουσμάτων από πολιτεία σε πολιτεία έδειξε ότι το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης των υπαλλήλων της Amazon ήταν στη Μινεσότα, Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έδωσαν τον απόλυτο αριθμό μολυσμένων εργαζομένων σε κάθε πολιτεία και δεν επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι σε αποθήκες ήταν πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό.
«Η Amazon είναι, χωρίς αμφιβολία, απειλή για τη δημόσια υγεία» αναφέρουν οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η Amazon είπε ότι η εταιρεία παρέχει στους υπαλλήλους της ολοκληρωμένη ασφάλιση υγείας και κάθε εργαζόμενο που έπρεπε να μπει σε καραντίνα, πληρώθηκε κανονικά.
Ανέφερε επίσης ότι θεσπίσει νέα συστήματα καθαρισμού και άλλες διαδικασίες για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης