Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Ο χαμηλός πληθωρισμός θέτει θεμελιώδεις προκλήσεις στην Ευρωζώνη

Lagarde: Ο χαμηλός πληθωρισμός θέτει θεμελιώδεις προκλήσεις στην Ευρωζώνη
Σύμφωνα με τη Lagarde, τα μέτρα του Μαρτίου θα αυξήσουν αθροιστικά τον πληθωρισμό κατά περίπου 0,8% μεταξύ 2020 και 2022 και το ΑΕΠ κατά 1,3% την ίδια περίοδο
Ο χαμηλός πληθωρισμός θέτει θεμελιώδεις προκλήσεις στην Ευρωζώνη, ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, C. Lagarde, τονίζοντας ότι μια επίμονη αποτυχία επίτευξης του στόχου για τον πληθωρισμό μπορεί να τροφοδοτήσει σοβαρές ανισορροπίες στην περιοχή.
Σύμφωνα με τη Lagarde, τα μέτρα του Μαρτίου θα αυξήσουν αθροιστικά τον πληθωρισμό κατά περίπου 0,8% μεταξύ 2020 και 2022 και το ΑΕΠ κατά 1,3% την ίδια περίοδο.
Αναφορικά με την αναθεώρηση της στρατηγικής, η Lagarde ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την αναθεώρηση.
Η πολιτική πρέπει να παραμείνει επεκτατική για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων της ΕΚΤ.
Για να στηρίξουμε τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο στόχος μας είναι συμμετρικός, ανέφερε.
Πρέπει να έχουμε μια σαφή συναίνεση - συμφωνημένη από το διοικητικό συμβούλιο - σχετικά με τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα όταν ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός, τόνισε η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης