Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊβάν: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο παρά τις προκλήσεις

Ταϊβάν: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο παρά τις προκλήσεις
Η Ταϊβάν έχει καταγγείλει επανειλημμένως τους ελιγμούς και τις προκλήσεις της Κίνας - Θα υπερασπιστούμε μέχρι τελικής πτώσεως το νησί, δηλώνει ο Υπ. Άμυνας της Ταϊβάν 
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ταϊβάν, δήλωσε ο επικεφαλής της άμυνας της Ταϊβάν την Τρίτη (29/09/2020), μετά από επανειλημμένες κινεζικές ασκήσεις.
Η Ταϊβάν έχει καταγγείλει επανειλημμένως τους ελιγμούς της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων της εμφάνισης των μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την ευαίσθητη μεσαία γραμμή τσα στενά της Ταϊβάν, ως απόπειρα εκφοβισμού σύμφωνα με το Reuters.
«Οι Κινέζοι κομμουνιστές συνέχισαν τις πράξεις πρόκλησης εναντίον της Ταϊβάν, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έναν πόλεμο», δήλωσε εκ μέρους του υπουργείου Άμυνας, ο Yen De-fa.
Σημάδι μιας επικείμενης επίθεσης θα αποτελούσε αν στρατεύματα από εσωτερικές περιοχές της Κίνας άρχισαν να μαζεύονται κατά μήκος στα ανατολικά της, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει, πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι δυνάμεις της Ταϊβάν βρίσκονται σε ετοιμότητα για την επικράτηση της ειρήνης και δεν έχουν αυξήσει την επιφυλακτική στάση, δήλωσε επιπλέον ο Υπουργός Άμυνας.
Ωστόσο, ορκίστηκε ότι θα αγωνιστεί μαζί με τον τελευταίο άνθρωπο της χώρας, για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την δημοκρατία του νησιού.
Την περασμένη εβδομάδα, ως προειδοποίηση προς την Κίνα, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν έχουν το δικαίωμα αυτοάμυνας και αντεπίθεσης εν μέσω κλίματος «παρενόχλησης και απειλών».
Ο στρατός της Ταϊβάν είναι καλά οπλισμένος και καλά εκπαιδευμένος, αλλά επισκιάζεται από εκείνον της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης