Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Θα τριπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στο Βανκούβερ, λόγω χαμηλών μισθών

Amazon: Θα τριπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στο Βανκούβερ, λόγω χαμηλών μισθών
Η Amazon σχεδιάζει να τριπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στο Βανκούβερ καθώς στην πόλη αφθονούν οι προγραμματιστές λογισμικού και κοστίζουν φθηνότερα στην εταιρεία
Η Amazon σχεδιάζει να τριπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στο Βανκούβερ καθώς στην πόλη αφθονούν οι προγραμματιστές λογισμικού που επιπλέον είναι και φθηνοί για την εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Ο διαδικτυακός γίγαντας λιανικής σχεδιάζει να εγκατασταθεί στο κτήριο που φιλοξενούσε τα κεντρικά γραφεία του Ταχυδρομείου της πόλης, το οποίο θα ανακατασκευαστεί για να φιλοξενήσει 8.000 θέσεις εργασίας έως το 2023, δήλωσε τηλεφονικά ο Jesse Dougherty αντιπρόεδρος και επικεφαλής της εταιρείας στο Βανκούβερ.
Επί του παρόντος, η Amazon απασχολεί 2.700 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στα γραφεία της στο κέντρο της πόλης.
Επιπλέον σχεδιάζει να αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 500 στο Τορόντο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.
Το αδύναμο δολάριο του Καναδά, οι χαμηλότεροι μισθοί και η σταθερή ροή αποφοίτων καθιστούν την χώρα ελκυστική για τις εταιρείες τεχνολογίας των οποίων το μεγαλύτερο κόστος είναι αυτό της εργασίας.
Ο μέσος μισθός ενός προγραμματιστή λογισμικού στο Βανκούβερ πέρυσι ήταν 92.726 δολάρια, σε σύγκριση με τα 141.785 δολάρια στο Σαν Φρανσίσκο ή τα 128.067 στο Σιάτλ την πόλη από όπου ξεκίνησε η Amazon, σύμφωνα με έκθεση του Ιουλίου από την εταιρεία ακινήτων CBRE Group. Το κόστος της λειτουργίας μιας επιχείρησης 500 υπαλλήλων στην πόλη του Καναδά είναι το μισό από μια αντίστοιχη επιχείρησης στο Bay Area, του Σαν Φρανσίσκο σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Επιπλέον το Βανκούβερ διαθέτει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη «δεξαμενή» εργαζομένων τεχνολογίας σε σύνολο 50 εξεταζόμενων αγορών των ΗΠΑ και του Καναδά, ενώ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους με βάση τις σπουδές και την εργασιακή εμπειρία τους κατατάσσει στην πρώτη δεκάδα της έρευνας.
Η επέκταση των δραστηριοτήτων της Amazon την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της πόλης του Βανκούβερ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης