Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sefcovic (Ευρ. Επιτροπή): Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει τις συνομιλίες για εμπορική συμφωνία με την Βρετανία

Sefcovic (Ευρ. Επιτροπή): Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει τις συνομιλίες για εμπορική συμφωνία με την Βρετανία
Δεν εγκαταλείπει τις συζητήσεις η ΕΕ ακόμη και αν το Λονδίνο επιμείνει με το νομοσχέδιο της για την εσωτερική αγορά, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maros Sefcovic
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία σχετικά με μια μελλοντική εμπορική συμφωνία, ακόμη και αν το Λονδίνο επιμείνει με το νομοσχέδιο της για την εσωτερική αγορά, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maros Sefcovic.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση μεικτής επιτροπής αξιωματούχων της ΕΕ και Βρετανών, που ασχολούνται με την επίλυση δύσκολων ζητημάτων, ο Sefcovic σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά είχε δημιουργήσει πολλές επιπλέον πολιτικές δυσκολίες.
«Η εισαγωγή του νομοσχεδίου για την εσωτερική αγορά και των άρθρων διαφωνίας για το Brexit δημιούργησε μια πολύ δύσκολη πολιτική κατάσταση», υπογράμμισε ος αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάνοντας λόγο για «παραβίαση της εμπιστοσύνης».
Αλλά διευκρίνησε ωστόσο ότι: «Δεν θα είναι η ΕΕ που θα κυρήξει το τέλος των διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική εμπορική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης