Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Διαδήλωση κατά του Netanyahu για τον περιορισμό των συναθροίσεων, λόγω Covid -19

Ισραήλ: Διαδήλωση κατά του Netanyahu για τον περιορισμό των συναθροίσεων, λόγω Covid -19
Ο Netanyahu προσπάθησε να περιορίσει και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οργανώνονται κάθε Σαββατοκύριακο
Μερικές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απόψε το βράδυ (26/9/2020) έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu διαμαρτυρόμενοι για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει τις συναθροίσεις, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid-19.
Κρατώντας ταμπούρλα και πλαστικές τρομπέτες, οι Ισραηλινοί διαμαρτυρήθηκαν για τη διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης, κατήγγειλαν τη «διαφθορά» και ζήτησαν «αλλαγή» αλλά και να σταματήσει η βία σε βάρος των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται στο Ισραήλ και, αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση επέβαλε την περασμένη εβδομάδα καραντίνα «τουλάχιστον τριών εβδομάδων».
Στις 25/9 έκλεισε και τις συναγωγές, οι οποίες πάντως θα λειτουργήσουν κανονικά το βράδυ της Κυριακής και την Δευτέρα για τη γιορτή του Γιομ Κιπούρ.
Ο Netanyahu προσπάθησε να περιορίσει και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οργανώνονται κάθε Σαββατοκύριακο από τον Ιούλιο μπροστά από την κατοικία του: πρότεινε να μην επιτρέπεται να συγκεντρώνονται πάνω από 20 άνθρωποι, σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους.
Το μέτρο ωστόσο δεν υιοθετήθηκε από το Κοινοβούλιο αφού ορισμένοι βουλευτές έκριναν ότι ο αγώνας κατά του νέου κορονοϊού δεν μπορεί να έχει ως τίμημα τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Η αστυνομία είχε δώσει την έγκρισή της για τη διαδήλωση, ζητώντας όμως από τους συμμετέχοντες να τηρούν απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκες, μέτρα που σε γενικές γραμμές τηρήθηκαν.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης