Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vodafone: Νίκη στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας εναντίον της Ινδίας για φορολογική υπόθεση 2 δις δολαρίων

Vodafone: Νίκη στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας εναντίον της Ινδίας για φορολογική υπόθεση 2 δις δολαρίων
Η δικαστική απόφασή αναφέρει ότι η Ινδία πρέπει να σταματήσει να απαιτεί τους φόρους από τη Vodafone και θα πρέπει να πληρώσει 5,47 εκατομμύρια δολάρια ως μερική αποζημίωση για τα νομικά έξοδά της
Η Vodafone κέρδισε διεθνή υπόθεση διαιτησίας εναντίον της ινδικής κυβέρνησης για υπόθεση φορολογικής φύσεως ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πηγές στο Reuters.
Το διεθνές δικαστήριο διαιτησίας στη Χάγη αποφάσισε ότι η επιβολή φορολογικής υποχρέωσης από την Ινδία στη Vodafone, καθώς και τόκων και κυρώσεων, παραβίαζε την συνθήκη περί επενδύσεων, μεταξύ Ινδίας και Κάτω Χωρών σύμφωνα πάντα με το Reuters
Η δικαστική απόφασή αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να απαιτεί τους φόρους από τη Vodafone και θα πρέπει επίσης να πληρώσει 5,47 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία ως μερική αποζημίωση για τα νομικά έξοδά της.
Η Vodafone και το υπουργείο Οικονομικών της Ινδίας δεν τοποθετήθηκαν για αυτήν την είδηση.
Η ινδική κυβέρνηση δήλωσε το 2007, ότι η Vodafone ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει φόρους, την οποία αμφισβήτησε η εταιρεία ακολουθώντας την νομική οδό.
Αργότερα και συγκεκριμένα το 2012, το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας τάχθηκε υπέρ του παρόχου τηλεπικοινωνιών με απόφαση του, αλλά η κυβέρνηση αργότερα εκείνο το έτος άλλαξε τους κανόνες περί φορολογίας.
Τον Απρίλιο του 2014, η Vodafone κίνησε διαδικασία διαιτησίας κατά της Ινδίας.
Η Ινδία εμπλέκεται σε περισσότερες από δώδεκα διεθνείς υποθέσεις διαιτησίας εναντίον εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Cairn Energy CNE.L , για αναδρομικές φορολογικές απαιτήσεις και ακύρωση συμβάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης