Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Dimon (JP Morgan): Επιβολή φόρου εισοδήματος στους πλουσίους των ΗΠΑ

J. Dimon (JP Morgan): Επιβολή φόρου εισοδήματος στους πλουσίους των ΗΠΑ
Ένας φόρος περιουσίας είναι σχεδόν αδύνατος, δήλωσε ο CEO της κορυφαίας αμερικανικής τράπεζας, JP Morgan
Υψηλότερους φόρους στους πλούσιους με βάση το εισόδημα τους αλλά όχι με την μορφή επιβολής φόρου περιουσίας, πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, Jamie Dimon.
«Ένας φόρος περιουσίας είναι σχεδόν αδύνατος», είπε στο CNBC στη σύνοδο κορυφής της JP Morgan India την Τρίτη 22/09/2020, όταν ρωτήθηκε αν είναι υπέρ μιας τέτοιας πρότασης που υπέβαλαν πολλοί Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ.
«Δεν είμαι αντίθετος στην επιβολή υψηλότερης φορολογίας στους πλούσιους. Θα πρότεινα απλώς να φορολογηθεί το εισόδημα», είπε, υποδηλώνοντας ότι είναι πιο δύσκολο να γλιτώσουν από έναν τέτοιο φόρο».
Εν προκειμένω, οι πλούσιοι της Αμερικής έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για ενδεχόμενες αυξήσεις σε φόρους τα επόμενα χρόνια, καθώς τα κυβερνητικά ελλείμματα τόσο σε πολιτειακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αυξήθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19.
Οι κυβερνήσεις αύξησαν τις δαπάνες για τη διαχείριση των κρίσεων στην υγεία και την οικονομία που προκάλεσαν ταυτόχρονα μείωση και στα έσοδα τους.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (2019), έδειξε ότι οι ΗΠΑ έχασαν περισσότερα έσοδα από φόρους από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα το 2018, κυρίως λόγω των φορολογικών περικοπών που εφήρμοσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο υποψήφιος του δημοκρατικού κόμματος Joe Biden έχει δηλώσει προεκλογικά, ότι θα αναστρέψει τις περισσότερες από τις περικοπές φόρου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του Trump - κάτι που σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις ωφέλησαν περισσότερο τις επιχειρήσεις και τους πολίτες με υψηλό όμως εισόδημα.
Ωστόσο, ο Dimon είπε ότι οι φορολογικές πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ, D. Trump συγκαταλέγονται σε μερικά από τα «πολύ καλά πράγματα» που έκανε για την οικονομία των ΗΠΑ. Εξήγησε ότι οι ΗΠΑ χαρακτηρίζονταν παραδοσιακά από «γραφειοκρατία» που «επιβραδύνει πολλές επιχειρήσεις».
«Και θυμίζω στον κόσμο, όταν επιβραδύνετε την οικονομία, επηρεάζετε τους πιο αδύναμους περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο», είπε.
Ο Dimon ανέφερε επίσης ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να μελετήσουν περισσότερο πώς διαρθρώνονται οι φόροι έτσι ώστε η οικονομία να μπορεί να αναπτυχθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης