Τελευταία Νέα
Διεθνή

Snowden: Χάνει 5 εκατ. δολάρια από τα κέρδη βιβλίου και ομιλιών του - Νέα μέτρα των ΗΠΑ κατά των διαρροών

Snowden: Χάνει 5 εκατ. δολάρια από τα κέρδη βιβλίου και ομιλιών του - Νέα μέτρα των ΗΠΑ κατά των διαρροών
Ο Snowden δημοσίευσε το βιβλίο του, το 2019 χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Δεσμεύονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, 5 εκατομμύρια δολάρια από κέρδη που προέκυψαν από το βιβλίο και ομιλίες του Edward Snowden, πρώην διαχειριστή συστημάτων της CIA.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Snowden έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό τον Ιούνιο του 2013, όταν σε ηλικία 29 ετών, διοχέτευσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις.
Ο Snowden δημοσίευσε το βιβλίο του, το 2019 χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κατά παράβαση των συμβάσεων που υπέγραψε με τη CIA και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία που αναφέρει το CNN.
Ομοσπονδιακός δικαστής έχει ήδη συνομιλήσει με το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην αγωγή του για να επιστρέψει ο Snowden τα έσοδα που εισέπραξε.
Ωστόσο όμως το ύψος του προτστίμου δεν έχει ακόμα εγκριθεί.
Μέτρα κατά των διαρροών υιοθετούν οι ΗΠΑ
Η υπόθεση αντιπροσωπεύει έναν από τους τρόπους που η κυβέρνηση των ΗΠΑ υιοθετεί ώστε να λογοδοτούν πρώην υπάλληλοι της για μη εξουσιοδοτημένες διαρροές.
Ο John Bolton, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας που δημοσίευσε ένα βιβλίο κατά του προέδρου Trump στις αρχές του 2020, αντιμετωπίζει επίσης μια αντίστοιχη ποινή που επιχειρεί να επιβάλλει ως μέτρο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία ακρόασης.
Ο Bolton βέβαια, τάσσεται εναντίον αυτών των κατηγοριών της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο Snowden, ο οποίος ζει στη Ρωσία, είχε κερδίσει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις βιβλίων, τα δικαιώματα και τα συγγενικά δικαιώματα τον Σεπτέμβρη (2020).
Συνολικά προέβη σε 56 ομιλίες επί πληρωμή που περιελάμβαναν πληροφορίες που φαίνεται πως παραβίαζαν τη συμφωνία απορρήτου που είχε συνάψει με την κυβέρνησή του.
Συνολικά, ο Snowden κέρδισε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια από τις ομιλίες, με μέσο κόστος ομιλίας τα 18.000 δολάρια.
Ο δικηγόρος της Snowden δήλωσε πως η συμφωνία που κατατέθηκε στο δικαστήριο την Τρίτη 22/09/2020 (Ο Snowden έχει δηλαδή αποδεχθεί την επιστροφή των 5 εκατ.) , δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να εισπράξει αμέσως τα χρήματα, καθώς ο Snowden εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει κατά προηγούμενης απόφασης του δικαστηρίου για τις αποκαλύψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης