Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΗΠΑ): Ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν και του Maduro

Pompeo (ΗΠΑ): Ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν και του Maduro
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων κατά του ιρανικού υπουργείου Άμυνας και σε βάρος του Nicolas Maduro
H κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 21/9, νέες κυρώσεις ενάντια στο υπουργείο Άμυνας του Ιράν και σε πρόσωπα και οντότητες που εμπλέκονται στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον επέβαλε συγκεκριμένες κυρώσεις σε δύο άτομα που ισχυρίστηκαν ότι διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στις επιχειρήσεις εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν.
«Σήμερα, θα αναλάβω την πρώτη δράση βάσει αυτής της νέας εκτελεστικής εντολής, τιμωρώντας το Ιρανικό Υπουργείο Άμυνας και Εφοδιαστικής Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς και τον Οργανισμό Βιομηχανιών Άμυνας του Ιράν και τον διευθυντή του» σημείωσε.
Ξεχωριστά, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις επιβλήθηκαν και εναντίον του Προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro για τις ενισχυμένες σχέσεις του με την Τεχεράνη.
«Όποιος και αν είσαι, αν παραβιάζεις το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στο Ιράν, κινδυνεύεις με κυρώσεις» υπογράμμισε ο κ. Pompeo.
«Οι δράσεις μας σήμερα είναι μια προειδοποίηση που πρέπει να ακουστεί σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.
Το Σάββατο ο κ. Pompeo είχε τονίσει ότι οι κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν τελούν «εκ νέου σε ισχύ», διαμηνύοντας ότι θα λαμβάνονται στο εξής αμερικανικά μέτρα για να τιμωρούνται εκείνοι που τις «παραβιάζουν».
«Ανακοινώνουμε επίσης και στον προηγούμενο Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro.
Για σχεδόν δύο χρόνια διεφθαρμένοι αξιωματούχοι στην Τεχεράνη συνεργάστηκαν με το παράνομο καθεστώς στη Βενεζουέλα για να καταργήσουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ» δήλωσε ο Pompeo.
Η Ουάσινγκτον είναι πάντως εξαιρετικά απομονωμένη στο ζήτημα αυτό καθώς οι άλλες μεγάλες δυνάμεις, ιδίως οι ευρωπαίοι σύμμαχοί της, διαβεβαιώνουν αντιθέτως ότι οι κυρώσεις δεν τελούν ξανά σε ισχύ και ότι η αμερικανική διαδικασία δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης