Τελευταία Νέα
Διεθνή

TikTok: Ως «λογική» χαρακτηρίζουν την συμφωνία με την Oracle τα κινεζικά media- Οι πρώτες αντιδράσεις

TikTok: Ως «λογική» χαρακτηρίζουν την συμφωνία με την Oracle  τα κινεζικά media- Οι πρώτες αντιδράσεις
Η κινεζική εφημερίδα, Global Times, δήλωσε ότι η συμφωνία TikTok αποφεύγει το «χειρότερο σενάριο» παρόλο που κρίνει ως «αδικία» το γεγονός ότι η ByteDance αναγκάστηκε σε αυτήν κίνηση
Ήπιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις που σημειώθηκαν από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού χαρακτήρισαν ως «λογική» τη συμφωνία της ByteDance για τη δημιουργία της TikTok Global στις ΗΠΑ προσθέτοντας ακόμη, ότι οι κινεζικές αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία με τους γίγαντες των ΗΠΑ, Oracle και Walmart .
Η κινεζική εφημερίδα, Global Times, δήλωσε ότι η συμφωνία TikTok αποφεύγει το «χειρότερο σενάριο» παρόλο που κρίνει ως «αδικία» το γεγονός ότι η ByteDance αναγκάστηκε σε αυτήν κίνηση.
Το Σάββατο 19/09/2020, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump συμφώνησε αλλά με ενδοιασμούς στη συμφωνία όπου, Oracle και η Walmart αναλαμβάνουν συνολικό μερίδιο 20% στην TikTok Global.
Η Oracle θα είναι ο πάροχος cloud που είναι υπεύθυνος για την αποθήκευση και το χειρισμό δεδομένων χρήστη στις ΗΠΑ.
Ο Trump ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία «δεν έχει καμία σχέση με την Κίνα» και ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo είπε ότι το νέο καθεστώς θα «ελεγχθεί από τους Αμερικανούς».
Ωστόσο, η έδρα ByteDance, στο Πεκίνο επιβεβαίωσε τη Δευτέρα 21/09/2020 ότι θα κατέχει το 80% της TikTok Global.
Η ByteDance ανέφερε επίσης, ότι δεν θα μεταφέρει τους αλγόριθμους και την τεχνολογία της στην Oracle , αν και η αμερικανική εταιρεία μπορεί να ελέγξει τον κώδικα για να διασφαλίσει ότι είναι ασφαλής.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απειλήσει ότι θα απαγορεύσει την διάσημη εφαρμογή εάν δεν πουληθεί σε αγοραστή στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, αν και η τρέχουσα συμφωνία δεν ισοδυναμεί με πλήρη εξαγορά, η TikTok κατάφερε να αποτρέψει προς το παρόν την πλήρη απαγόρευση της στις ΗΠΑ.
Νωρίτερα αυτό το μήνα (Σεπτέμβριος 2020), η Κίνα προέβη σε τροποποιήσεις στη λίστα περιορισμών των εξαγωγών για να συμπεριλάβει τεχνολογίες για τη «σύσταση εξατομικευμένων υπηρεσιών πληροφοριών βάσει ανάλυσης δεδομένων».
Η Global Times ισχυρίστηκε ότι η κίνηση της Κίνας «επηρέασε σημαντικά το αποτέλεσμα» της συμφωνίας.
Η Ουάσιγκτον συχνά έχει ισχυριστεί ότι η TikTok Global θα είναι μελλοντικά αμερικανική εταιρεία χωρίς κινεζική επιρροή.
«Θα είναι μια ολοκαίνουργια εταιρεία. Δεν θα έχει καμία σχέση με καμία εξωτερική γη, καμία εξωτερική χώρα, δεν θα έχει καμία σχέση με την Κίνα », δήλωσε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης