Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unilever: Συνεχίζει την ενοποίηση παρά την πρόταση επιβολής φόρου "εξόδου" ύψους 11 δις ευρώ

tags :
Unilever: Συνεχίζει την ενοποίηση παρά την πρόταση επιβολής φόρου
Η Unilever εκτιμά ότι ο εν λόγω φόρος εξαιτίας Brexit, θα μπορούσε να κοστίσει έως και 11 δισεκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία
Συνεχίζει κανονικά τα σχέδια για συγχώνευση η βρετανο-ολλανδική εταιρεία, Unilever παρά τις πιέσεις από την ολλανδική αντιπολίτευση για επιβολή έξτρα φόρου στην εταιρεία, εξαιτίας Brexit.
Τουλάχιστον... προς το παρόν.
Ο Alan Jope, διευθύνων σύμβουλος της Unilever, δήλωσε την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τα σχέδια για ενοποίηση παρά την πρόταση του ολλανδικού κόμματος της αντιπολίτευσης, να ζητήσει «φόρο εξόδου» από την εταιρεία, εάν μεταβεί σε καθεστώς με μια μόνο μητρική εταιρεία και έδρα την Βρετανία, όπως έχει προγραμματιστεί.
Σε συνάντηση των ιθυνόντων, κατά την οποία οι κάτοχοι των ολλανδικών μετοχών της εταιρείας αναμένεται να εγκρίνουν την ενοποίηση, ο Jope επανέλαβε ότι η πρόταση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, με την Unilever να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα παραβίαζε ουσιαστικά το διεθνές δίκαιο.
Ωστόσο, ο CEO ανέφερε επίσης, ότι η εταιρεία θα μπορούσε να ακυρώσει τη συγχώνευση μέχρι τη στιγμή της ακροαματικής διαδικασίας και την έγκριση του δικαστηρίου, εάν επρόκειτο να ψηφιστεί εν τέλει ο νόμος.
Η Unilever εκτιμά ότι ο εν λόγω φόρος θα μπορούσε να κοστίσει έως και 11 δισεκατομμύρια ευρώ και θα ήταν ένας λόγος για να σταματήσει η ενοποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης