Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Σε δεύτερο lockdown εισέρχεται η χώρα μετά την έκρηξη στον αριθμό των νέων κρουσμάτων

Ισραήλ: Σε δεύτερο lockdown εισέρχεται η χώρα μετά την έκρηξη στον αριθμό των νέων κρουσμάτων
Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα σε 5.000 σε καθημερινή βάση
Το Ισραήλ εισέρχεται σε δεύτερο εθνικό lockdown την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 κατά την έναρξη της εβραϊκής περιόδου διακοπών (εβραϊκή Πρωτοχρονιά) αναγκάζοντας τους κατοίκους να παραμείνουν ως επί το πλείστον στο σπίτι τους, εν μέσω αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Το πρώτο lockdown της χώρας επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου 2020 και περιορίστηκε τον Μάιο καθώς τότε τα κρούσματα μειώθηκαν σημαντικά, φθάνοντας σε χαμηλά επίπεδα με μονοψήφια νούμερα.
Όμως οι Ισραηλινοί ηγέτες παραδέχονται τώρα ότι βιάστηκαν να άρουν τους περιορισμούς πολύ νωρίς, με την ελπίδα ότι θα αποφύγουν περαιτέρω οικονομικές ζημιές, ανοίγοντας ξανά τον ιδιωτικό τομέα.
Είχαν επίσης επιτρέψει μαζικές συγκεντρώσεις, οι οποίες προκάλεσαν χιλιάδες νέα κρούσματα, με πάνω από 5.000 περιπτώσεις την ημέρα.
Το νέο lockdown το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει το μεσημέρι και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, συμπίπτει με την έναρξη της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, Rosh Hashana, μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις και ομαδική προσευχή.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι Ισραηλινοί μπορούν να απομακρυνθούν μόνο κατά 500 μέτρα μακριά από το σπίτι, με εξαιρέσεις για δραστηριότητες όπως η μετακίνηση στην εργασία, για αγορές σε είδη πρώτης ανάγκης και περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους για άσκηση.
Οι χώροι εργασίας θα λειτουργούν επίσης, σε περιορισμένη βάση.
Επιπλέον, θα τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις και θα τεθούν όρια του αριθμού των προσκυνητών στις συναγωγές.
Από την έναρξη της επιδημίας, 1.169 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ισραήλ, μια χώρα με 9 εκατομμύρια κατοίκους.
Πολλοί Ισραηλινοί κατηγόρησαν τον Πρωθυπουργό Netanyahu, του οποίου οι υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου διαφωνούσαν ανοιχτά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την πανδημία.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης