Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να διαρκέσει πέντε χρόνια λόγω κορωνοϊού

Παγκόσμια Τράπεζα: Η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να διαρκέσει πέντε χρόνια λόγω κορωνοϊού
Για πρώτη φορά σε είκοσι χρόνια, τα παγκόσμια ποσοστά φτώχειας θα αυξηθούν μετά την κρίση, δήλωσε η επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Carmen Reinhart
Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια, δήλωσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Carmen Reinhart.
«Πιθανότατα θα υπάρξει μια γρήγορη ανάκαμψη όταν αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα που συνδέονται με το lockdown, αλλά η πλήρης ανάκαμψη θα διαρκέσει έως και πέντε χρόνια», δήλωσε η einhart σε παρέμβαση της κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.
Η Reinhart δήλωσε ότι η ύφεση που προκαλείται από την πανδημία θα διαρκέσει περισσότερο σε ορισμένες χώρες συγκριτικά με άλλες και θα επιδεινώσει τις ανισότητες καθώς οι φτωχότερες θα πληγούν περισσότερο από την κρίση απ’ ότι οι πλουσιότερες.
Για πρώτη φορά στα είκοσι χρόνια, τα παγκόσμια ποσοστά φτώχειας θα αυξηθούν μετά την κρίση, πρόσθεσε η επικεφαλής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης