Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Όχι στα πιστοποιητικά Covid-19, δεν μειώνεται ο κίνδυνος επανεμφάνισης του ιού

ΠΟΥ: Όχι στα πιστοποιητικά Covid-19, δεν μειώνεται ο κίνδυνος επανεμφάνισης του ιού

«Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι εάν τα αντισώματα Covid-19 μειώνουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης» δήλωσε αξιωματούχος του ΠΟΥ
«Δεν συνιστά στις χώρες να εκδίδουν τα λεγόμενα διαβατήρια ανοσίας στον κορωνοϊό.
Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι εάν τα αντισώματα Covid-19 μειώνουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης».
Αυτά δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.
Τους προηγούμενους μήνες κάποιες χώρες θέλησαν να εκδίδουν το λεγόμενο πιστοποιητικό COVID, επιτρέποντάς στους πολίτες να ταξιδέψουν ή να επιστρέψουν στην εργασία τους, με την προϋπόθεση ότι προστατεύονται.
Αυτή η ιδέα έχει εγκαταλειφθεί έκτοτε επειδή οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη πόσο διαρκεί πραγματικά η ασυλία, δήλωσε ο Δρ Jarbas Barbosa, βοηθός διευθυντής του Παν Αμερικανικού Οργανισμού Υγείας του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine τον Ιούνιο έδειξε ότι τα αντισώματα κορωνοϊού θα μπορούσαν να διαρκέσουν μόνο δύο έως τρεις μήνες.

Η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται σε ανησυχητικούς ρυθμούς

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται σε ανησυχητικούς ρυθμούς σε ορισμένα τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου, λίγους μήνες πριν από την περίοδο της εποχικής γρίπης, κατά τους χειμερινούς μήνες.
«Αρχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές τάσεις σε ορισμένες χώρες», είπε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια μετάδοσης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ιδίως στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην περίοδο της εποχικής γρίπης».
Επιπλέον, η βαν Κέρκοβ επισήμανε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών ηλικίας 15-49 ετών με Covid-19 αυξάνονται σε αρκετές χώρες.
Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνέστησε στους πολίτες, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από την Covid-19, να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης