Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seehofer (Γερμανία): Yπερασπίστηκε στο Κοινοβούλιο την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί πρόσφυγες από την Ελλάδα

Seehofer (Γερμανία): Yπερασπίστηκε στο Κοινοβούλιο την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί πρόσφυγες από την Ελλάδα
Η Γερμανία δεν θα επιβαρυνθεί από τους επιπλέον πρόσφυγες, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer υπερασπίστηκε στο Κοινοβούλιο (Bundestag) την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να δεχθεί επιπλέον πρόσφυγες από την Ελλάδα.
«Η Γερμανία δεν θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από αυτό.
Φέτος, είναι απίθανο να ξεπεραστεί το όριο των 100.000 αιτούντων άσυλο.
Τέτοιες ανθρωπιστικές ενέργειες ήταν δυνατές επειδή η μετανάστευση έχει κατά πολύ περιοριστεί συνολικά» τόνισε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag).
Ο Seehofer αντέδρασε με αυτόν τον τόπο στις κατηγορίες από τις τάξεις του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), του οποίου ο βουλευτής Godfried Kurio είπε ότι η πυρκαγιά στον καταυλισμό των προσφύγων της Μόριας είχε ως στόχο να εκβιάσει για ένα εισιτήριο στη Γερμανία.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, από την άλλη πλευρά, έκανε λόγο για μια ομαλή διαδικασία κατά την οποία ελέγχθηκε η ταυτότητα όλων εκείνων που ζητούν προστασία.
Τέλος, ο Seehofer χαρακτήρισε την τρέχουσα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «μίζερη και μικρόψυχη» και τόνισε ότι «πρόκειται για ηράκλειο άθλο να δημιουργήσει κανείς ένα κοινό σύστημα ασύλου που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης